Reisverslagen Luxemburg

Luxemburg is het derde land uit de Benelux en ook gelijk de kleinste van de drie met tevens de minste inwoners (eind 2017 net iets minder dan 600.000). Op het gebied van vakantie is het eigenlijk een beetje miskend en het wordt daardoor snel overgeslagen. Veel mensen zien het vooral zien als tussenstop onderweg naar het zonnige zuiden, om even te gaan tanken. Dat is echter geheel onterecht!

Het land is ondanks zijn kleine formaat best veelzijdig. Het heeft: een mooie grote stad (Luxemburg stad) die erg veel te bieden heeft, maar ook mooie oude historische stadjes en een overweldigende natuur.

Ook qua outdooractiviteiten heeft Luxemburg erg veel te bieden. Vooral de Luxemburgse Ardennen en het Mullerthal zijn werkelijk schitterende regio’s om bijvoorbeeld te wandelen of te mountainbiken. De regio’s zijn doorregen met wandelroutes, zowel korte routes van hooguit een uurtje tot meerdaagse trektochten zoals de Lee- of de Mullerthal-trail.

Vanuit Luxemburg ben je binnen de kortste keren in Duitsland, België of Frankrijk. Het is dus een prettige standplaats voor een langer verblijf als je uitstapjes wilt maken naar andere landen.

14/15/16 juni – Kamperen in Luxemburg

Afgelopen weekend zijn we een weekendje wezen kamperen in Luxemburg. In eerste instantie was het plan om een stedentripje te ...
Verder Lezen

Reacties gesloten.