Wandelen van station naar station via Nationaalpark Veluwezoom

IMG_6229

Voor afgelopen zondag hadden ze in de ochtend mist opgegeven met later in de ochtend helder weer. Reden voor mij dus om de camera en wandelschoenen weer eens bij elkaar te zoeken. Alleen waar zou ik heengaan? Na even zoeken op internet had ik het idee om naar het nationaal park Veluwezoom in Gelderland te gaan. 2 weken terug had ik op de Hoge Veluwe al veel bomen met herfstkleuren gezien, dus ik hoopte de mist te kunnen combineren met herfstkleuren.

Uiteindelijk besloot ik een zogenaamde NS-wandeling te gaan lopen. Dit zijn wandelroutes die zijn uitgezet tussen een tweetal treinstations. Voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan een ‘rondje’; omdat je de auto gewoon bij station A neerzet, je wandelt naar station B en pakt de trein weer terug.

Zodoende kwam ik zondagochtend rond 7:15 aan op de parkeerplaats bij het station in Dieren, in Gelderland. Na de wandelschoenen aangetrokken te hebben ging ik op zoek naar de routemarkeringen, in dit geval een rood/wit vlaggetje of stickertje. Gelukkig had ik de route ook op mijn telefoon gezet, want het begin punt bleek aan de andere kant van het spoor te zitten!

Al met al was het een best afwisselende route van dik 15 kilometer. Je loopt door open velden:

IMG_6088-HDR

en over lange lanen met statige bomen:

IMG_6103-HDR

en via steile heuveltjes, heidevelden en naaldbossen ook nog langs een beekje:

IMG_6259-HDR

Tijdens de wandeling ben ik ook nog schotse hooglanders tegengekomen, evenals een tweetal wilde zwijnen. Die maakten best indruk door hun formaat!

Al met al was de wandeling best afwisselend, en door de vele klimmetjes die je maakt vergt het ook nog wat van je conditie. Helaas was de mist niet zo heel spectaculair, maar later op de ochtend leverde dit wel mooie effecten op toen de zon doorbrak. Ook vielen helaas de herfstkleuren nog tegen, het was blijkbaar toch nog aan de vroege kant.

IMG_6319-HDR

Zoals gezegd, na een kleine 15 kilometer kwam ik aan bij het station van Velp; en hier pakte ik de trein weer terug naar Dieren. Hier uiteindelijk weer in de auto gestapt en via de MacDonalds weer richting huis.

 

Voor de liefhebbers hierbij nog de GPS-track:

 

 

IMG_6313-HDR IMG_6298-HDR IMG_6139-HDR IMG_6115-HDR IMG_6106-HDR IMG_6097-HDR

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *