USA-Reis: de Grand Canyon

Tijdens onze reizen door de USA hebben Marcha en ik de Grand Canyon in totaal twee keer bezocht. De tweede keer was vorig jaar gedurende onze grote reis door de VS, waarbij we ook gekampeerd hebben in het nationale park. We hadden eigenlijk redelijk mazzel dat we een plekje hadden, het was het enige plekje dat nog beschikbaar was en nog voor 1 nacht ook. Prima, niks meer aan doen.

Het kamperen met tent is erg goed te doen in het nationale park. De kampeerplekken zijn zoals bekend in de VS erg ruim en ook mooi in het bos gelegen. Je zit ook niet echt op de lippen van je buren, die uiteraard een camper hebben ter grote van een 25-meter vrachtwagen. Niet erg, je hebt er amper last van 😉

Tijdens de rit vanuit Vegas naar de Canyon toe zagen we in de verte wel gigantische rookwolken van bosbranden, en toen we dichterbij kwamen stond de berm op sommige plekken ook in brand. Ik moet bekennen dat dit niet heel tof is; maar ja dat komt nu eenmaal voor in dit dorre en droge land.

Omdat we ons vergist hadden in de tijd en het vroeger donker werd dan verwacht moesten we redelijk gehaast de viewpoints af, en zo kwamen we in het donker weer terug bij de tent waar we in het donker hebben zitten eten. Ook een leuke ervaring kan ik vertellen.

 

Maar goed, hierbij het belangrijkste: de plaatjes:

20140806-IMG_3456 20140806-IMG_3463 20140806-IMG_3438 20140806-IMG_3452

Grand Canyon National park is één van de populairste nationale parken in de Verenigde Staten en ligt in de staat Arizona. Het park bestaat uit een Noord-, een Zuid- en een West-kant. De Noord en Zuid-kanten zijn verreweg het populairst en zijn ook redelijk goed te vinden vanaf de snelweg doordat ze goed aangegeven worden. Entree van het park is 25 dollar per ‘auto’ en je mag dan 7 dagen in en uit rijden. Indien je beschikt over een ‘America the beautiful’-pas mag je daarmee gratis naar binnen.

Overnachten in het park is mogelijk op één van de campings of in één van de hotels. Reserveren is echter noodzakelijk en prijzen van de hotels zijn best hoog!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *