USA-Reis: Oregon Coast

20140717-IMG_2342

Seal rock beach

Vorig jaar tijdens onze reis door de VS is ook de kust van Oregon bezocht. De kust van deze noordwestelijke staat staat bekend om zijn ruige rotsen, kliffen en ‘seastacks’. Een waar fotografisch walhalla dus.

Helaas kan het weer in deze regio ook erg wispelturig zijn, vooral in de zomer. De kans op mist en grijze luchten is dan helaas erg groot. Ik heb gewoon een paar keer gehad dat het landinwaarts 30 graden was met mooie wolkenluchten, en dat ik ’s avonds aan de kust met mijn jas aanstond met strakgrijze lucht en zicht van nog geen 200 meter door de zeemist. Helaas niks aan te doen, dus wat doe je dan? Je probeert er gewoon het beste van te maken.

Ik heb bij elkaar van een tweetal stranden foto’s overgehouden die redelijk de moeite waard zijn: Bandon beach state park en Seal Rock Wayside park. Beiden staan bekend om de rotsformaties en kliffen.

20140717-IMG_2376

Seal rock beach

20140716-IMG_2022

Bandon Beach

20140716-IMG_2035

Bandon beach

Beide beaches zijn prima te bereiken via de prachtige kustweg US 101, die eigenlijk een must is om te berijden als je in deze contreien bent en van mooie landschappen houdt.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *