Rondje Kootwijkerzand en fotosessie bij radio Kootwijk

IMG_9214-HDR

Kootwijkerzand

Afgelopen zaterdag waren de weersverwachtingen eindelijk weer eens goed genoeg in het weekend om weer eens een flinke wandeling te gaan maken. Het werd het Kootwijkerzand, op de Veluwe. Eigenlijk was mijn trip hiernaartoe tweeledig: enerzijds om weer wat wandelkilometers in de benen te krijgen, anderzijds om de boel eens flink te verkennen voor een fotografietrip en indien mogelijk gelijk een zonsondergangfotografiesessie (scrabblewoord voor de 3x woordwaarde!). Ik had namelijk her en der van collegafotografen een paar prachtige platen gezien van deze zandverstuiving op de veluwe.

Al met al was het qua wandelen een geslaagde dag: ik heb bij elkaar toch bijna 20km kunnen lopen, dat voelde best goed! Het is ook een erg leuke omgeving om rond te wandelen, erg afwisselend: bos, zandvlakten, open grasvelden, dorpjes en zelfs een paar piepkleine heuveltjes.

Zie hier mijn gelopen route:

Download

Online is deze route ook wel redelijk veel terug te vinden als ‘Groene wissel Kootwijkerzand’; welke ik helemaal gevolgd heb. De route is helaas niet gemarkeerd, maar met de routebeschrijving en gpx-track was de route perfect te lopen. Parkeren kan onder andere in het plaatsje Kootwijk, of in Nieuw Milligen waar de route ook doorheen gaat.

Fototechnisch vond ik de route wat minder interessant. Vooral de zandvlakte van het Kootwijkerzand viel me eigenlijk tegen, ik had eigenlijk meer zand verwacht. Als ik dit bijvoorbeeld vergelijk met de Loonse en Drunense duinen dan is die laatste veel zanderiger en ook ‘wilder’. Wellicht speelde het ook niet echt mee dat er overal waar je keek omgehakte bomen lagen.

Maar ach, al met al was de wandeling zelf best geslaagd. Laten we het erop houden dat de tijd van het jaar ook niet echt meespeelde. Zie onderaan de pagina voor nog wat foto’s.

IMG_9345-HDR

Radio Kootwijk

Nadat ik tegen een uur of 5 weer terug kwam bij de auto, besloot ik richting Radio Kootwijk te rijden om daar te proberen het bekende gebouw te fotograferen samen met een mooie zonsondergang. Helaas was het bij elkaar toch nog 20 minuten rijden, ook al lag het hemelsbreed maar een paar kilometer verderop. Helaas liepen er geen fatsoenlijke wegen naartoe, dus moest er met een grote boog via de A1 naartoe.

Op locatie aangekomen wist ik eigenlijk niet precies wat ik moest verwachten, want ik had me niet echt voorbereid van te voren om hier te gaan fotograferen. Al met al was het toch nog een geslaagde sessie, want heb het gebouw toch nog uit een aantal mooie standpunten kunnen fotograferen. Ook hier geldt dat ik in het verkeerde jaargetijde was. Volgens mij is het namelijk ook schitterende om hier in de zomer rond te lopen als de heide bloeit…

IMG_9355-HDR

Radio Kootwijk

IMG_9349-HDR

Radio Kootwijk

IMG_9277-HDR

Radio Kootwijk

IMG_9268-HDR

Radio Kootwijk

IMG_9179

Kootwijkerzand

IMG_9139-HDR

Kootwijkerzand

IMG_9128

Kootwijkerzand

IMG_9109-HDR

Kootwijkerzand

IMG_9088-HDR

Kootwijkerzand

IMG_9055-HDR

Kootwijkerzand

IMG_9052

Kootwijkerzand

Boekenlegger op de permalink.

2 Comments

  1. Mooie serie en lekker verhaal om te lezen! Dat vennetje is erg mooi en je foto’s bij Radio Kootwijk zijn TOP! Heb er zelf nog nooit gewandeld dus kan me voorstellen dat het er gaaf is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *