Natura 2000: de Donkse Laagten

Donkse Laagte

In de Alblasserwaard ligt een prachtig stukje natuur, de Donkse Laagten genaamd. Je kan hier lekker rondstruinen door de stille polders, maar ook genieten van de zang van allerhande weidevogels.

Het was alweer een poos geleden dat ik hier geweest was, en zeker om aan landschapsfotografie te doen. Daarom besloot ik afgelopen zaterdag weer eens die kant op te rijden; wandelschoenen aan, statief + cameragear op de rug en fotograferen maar. Met zonsopgang was vooral de Broekmolen het onderwerp. Deze molen is prachtig gelegen in het polderlandschap vlak langs het water en biedt een paar schitterende fotomogelijkheden.

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Nadat het mooiste licht was verdwenen nog even met een andere vroege vogel (collegafotograaf Raoul Baart) staan praten, en vervolgens voor de flinke wandeling van bijna 19 kilometer de polder ingetrokken. Doel hiervan was eigenlijk vooral: nieuwe fotomogelijkheden vinden (en gevonden, daarover later meer!) en de benen trainen voor een trektocht die ik later dit jaar wil maken.

Download

Al met al was het een prachtige ochtend, met een paar prima platen en de wandeling was ook erg aangenaam in het voorjaarszonnetje.

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Donkse Laagten

Boekenlegger op de permalink.

3 Comments

  1. Sander Meertins

    Mooie foto’s Marcel, ben natuurlijk benieuwd naar de foto’s van de nieuwe vondsten!

    Gr,
    Sander

  2. Hallo Marcel, was leuk je ontmoet te hebben – en mooie resultaten zijn het geworden! Had geen idee dat je nog zo’n eind op pad ging, dat is een flinke wandeling geworden. Ik blijf je site in ieder geval volgen en wie weet komen we elkaar nog eens tegen. Groet, Raoul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *