Prachtige avond in Rotterdam

The View

The View

Gisteren was zo’n dag dat ik mij de hele dag al voornam om ’s avonds een rondje te gaan fotograferen met zonsondergang. Het plan was om naar Rotterdam te gaan, om onder andere te proberen het reuzenrad The View bij de Markthal op de plaat te zetten.

Helaas werd het weer naarmate de avond naderde steeds beroerder, en volgens de buienradar zou er een flinke plensbui overtrekken. De suggestie werd wel gewekt dat de bui tegen 20:00 Rotterdam voorbij zou zijn getrokken. Ik twijfelde nogal, wel of niet gaan? Uiteindelijk toch besloten te gaan want het was immers ook geen halve dag rijden maar slechts een minuutje of 20.

Uiteindelijk toen ik aankwam in Rotterdam Zuid zag ik in de verte de lucht al opentrekken, en toen ik het Noordereiland naderde zag ik de eerste zonnestralen. Na onder de Willemsbrug geparkeerd te hebben snel over de brug naar de overkant, en nog voor ik halverwege de brug was werd het droog. De bui trok snel verder naar het oosten en dat leverde prachtige luchten op.

Willemsbrug

Willemsbrug

Ja, het werd zo’n zonsondergang waarvan ik eigenlijk op 20 plaatsen te gelijk wilde zijn vanwege de spectaculaire kleuren! Van mij mogen dit soort zonsondergangen wat vaker voorbij komen.

Oude Haven

Oude Haven

Hopelijk leverden de regenbuien mij ook wat originelere platen op van het reuzenrad, ik heb hem op de diverse fotosites nog niet voorbij zien komen met reflecties 🙂

Oude Haven

Oude Haven

Kubushuisjes

Kubushuisjes

The View

The View

The View

The View

The View

The View

The View

The View

The View

The View

The View

The View

Markthal

Markthal

Oude Haven

Oude Haven

Oude Haven

Oude Haven

Willemsbrug

Willemsbrug

Willemsbrug

Willemsbrug

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. je bent zeker niet voor niets gegaan Marcel. Erg mooie serie, Er zitten originele platen bij die je zonder die regenbui nooi gehad zou hebben.
    gr. jaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *