Reisverslag: Dresden, Saksen

Dresden: Zwinger

Dresden: Zwinger

 

Na een paar dagen kamperen in Saksisch Zwitserland werd het mij toch te koud en besloot ik nog 1 dag naar Dresden te gaan om deze stad eens te bekijken. Dresden ligt op ongeveer een uur rijden van de camping waar ik zat. Het is dus prima te doen als dagtrip vanuit Saksisch Zwitserland, en gaan zelfs regelmatig treinen vanuit bijvoorbeeld Konigstein of Bad Schandau. Dan ben je er ook in ongeveer een uurtje.

Maar zoals al gezegd: het werd mij iets te fris. Vandaar dat ik een hotel had geboekt midden in het centrum voor een schappelijke prijs. Er stond op de site van Hotels.com dat er ook een parkeergarage was, maar ze waren even vergeten erbij te zeggen dat deze parkeergarage gewoon een Q-park was omdat het hotel in een autovrije zone ligt van het centrum. Maar goed, na een paar rondjes door de stad rijden besloot ik de auto maar in een willekeurige garage neer te zetten en lopend naar het hotel te gaan. Gelukkig is Dresden nou ook weer niet zo groot 😉

Hier ergens onder het plein had ik moeten parkeren...

Hier ergens onder het plein had ik moeten parkeren…

Hier ergens links in het rijtje zit het hotel. Zie je het? Daar achter het terras...

Hier ergens links in het rijtje zit het hotel. Zie je het? Daar achter het terras…

Na inchecken kreeg ik het verhaal te horen van de garage en waar ik heen moest, dus de auto daar alsnog heen gereden. Vervolgens gelijk de spullen naar het hotel en de stad even verkent. Ik wilde ’s avonds namelijk tijdens zonsondergang en het blauwe uurtje even wat fotograferen in de stad vanwege de fotogenieke gebouwen als het Zwinger, Frauenkirche, het theaterplein en het slotplein. Er zijn ook nog fotomogelijkheden aan de overkant van de rivier de Elbe; maar ik had de indruk dat het daarheen lopen mij teveel tijd zou kosten om ook nog op de andere locaties te kunnen fotograferen. De rivier is namelijk best breed…

Zo ver ben ik maximaal naar de overkant geweest, hooguit 50 meter de brug op...

Zo ver ben ik maximaal naar de overkant geweest, hooguit 50 meter de brug op…

Na het verkenningsrondje ging ik weer terug om wat te eten, en daarna was het eigenlijk al vrij snel tijd om op pad te gaan voor de fotosessie. En ik moet zeggen dat ik best blij was, het was een prachtige zonsondergang met schitterende kleuren en licht, en ook het blauwe uurtje was eigenlijk perfect. Ik liep eigenlijk als een dolle heen en weer te rennen door het centrum om zoveel mogelijk mooie composities op de plaat te zetten.

Schlossplatz

Op een gegeven moment werd ik zelfs positief verrast, want wat kom ik tegen? Juist tulpen!

Oh wacht, dit zijn geen tulpen...

Oh wacht, dit zijn geen tulpen…

Al met al een fotografische topavond gehad, met enige minpuntje dat er een of andere nazistische groepering aan het demonstreren was waarbij nogal wat politie op de been was. En die politie zag er best indrukwekkend uit zeg maar, daar ging ik met mijn driepootstatief dus met grote boog omheen. Ook om het geteisem heen trouwens…

Als je goed kijkt zie je in de verte de politie en het schorem...

Als je goed kijkt zie je in de verte de politie en het schorem…

Uiteindelijk voldaan terug gegaan naar het hotel met een flink gevulde geheugenkaart van de camera, en een flinke pijnlijke enkel. Tijdens het fotograferen voelde ik op een gegeven moment een plop in mijn rechter voet tijdens het knielen om een laag standpunt te krijgen. Helaas ging het lopen daarna een stuk moeilijker 🙁 Volgens mij had ik de afgelopen dagen iets te veel rond gehobbeld…

De volgende dag was het een stuk slechter weer in Dresden, ik ging met regen naar het restaurant voor ontbijt. Dit was een buffetrestaurant dat veels te duur was voor wat je ervoor krijg, maar jij ik had trek en goed ook 😛 Na het ontbijt snel uitchecken en weer richting huis. Hier kwam ik uiteindelijk na een uur of 9 aan, onder andere met een flinke vertraging vanwege een afgesloten tunnel in Duitsland. Dat geintje heeft me gewoon 2 uur gekost.

Al met al was Saksen een geslaagde trip, en ik kan het zeker aanbevelen!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *