Sierra Nevada

Afgelopen woensdag was het vroeg opstaan, omdat Marcha naar het vliegveld gebracht zou worden. Hierom ging om half 4 reeds de wekker, en ja dat was best even wennen!

Na een douche was de slaap echter al vrijwel verdwenen, en nadat we uitgecheckt hadden bij een veels te gemaakt-vrolijke en onverstaanbare dame bij de balie gingen we op weg naar het vliegveld.

Gelukkig stonden op de toegangswegen de luchtvaartmaatschappijen met bijbehorende terminals reeds duidelijk aangegeven. De afdropplek voor United Airlines was dus snel gevonden, waar Marcha op het vliegtuig is gestapt.

Marcel zou hierna naar de Sierra Nevada gaan om te gaan kamperen. Eerst moest er echter nog eten ingeslagen worden bij de Walmart, benzine bij de Shell en koffie bij de MacDonalds. Bij de Mac hebben ze niet de lekkerste koffie, maar je hebt er wel een grote beker voor slechts 1 dollar.

Hierna was het tijd om op weg te gaan. In eerste instantie richting het plaatsje Mammoth Lakes om bij een Sportbar de wedstrijd Nederland-Argentinië te kijken.

De rit was helaas erg lang, en ook erg saai. Pas op het laatste stuk werd het landschap wat interessanter omdat de weg de hoogte inging en er af en toe wat haarspeldjes genomen moesten worden.

In de bar heb ik eerst maar even een hamburger besteld, die eigenlijk best goed smaakte. Gelukkig was dat nog een hoogtepuntje tijdens een kutmiddag 😉

IMG_20140709_131130160

Opvallend was overigens het grote aantal Nederlanders in de bar dat voetbal aan het kijken was. Dit was iets wat ik eigenlijk niet verwacht had. Maar goed een mens kan zich soms vergissen he 😉

Na de wedstrijd was het gelijk doorrijden naar de camping. Ik had een plaatsje gereserveerd op een camping in het Inyo National Forest vlak bij het ‘June Lake’, een erg mooi bergmeer, een mijl of 15 noordelijker van Mammoth Lakes.

Op de camping aangekomen was er in eerste instantie niemand in het ‘incheck-hokje’, ik keek dus even op het mededelingenbord. Ik moet eerlijk zijn dat ik toen wel een beetje schrok, het is namelijk levensgevaarlijk om hier te kamperen! Even kort op een rijtje:

  • Je mag geen eten of andere geurende spullen (tandpasta, shampoo) in of bij je tent laten slingeren. Dit trekt namelijk beren aan. Deze schijnen namelijk erg hongerig te zijn door de redelijk droge winter en lente.
  • Je moet niet in bosjes en bomen kruipen en klimmen, want er kunnen wespennesten zitten. Als je gestoken wordt door zo’n wesp dan kan dit een sterke allergische reactie oproepen die met een beetje pech dodelijk is.
  • Er hing nog een waarschuwing over het door bosjes struinen, namelijk voor teken. Gelukkig was dit geen al te grote verrassing, want ook hier in de VS kunnen teken Lyme doorgeven.
  • Knaagdieren kunnen vlooien hebben die de pest hebben. En laten er nu net tien miljoen chipmunks en squirrels rondhollen op de camping…
Al met al is kamperen hier nog best een gevaarlijke business, ik vraag me bijna af of het niet veiliger is om een goedkoop motelletje te zoeken in ‘da ghetto’…
Maar goed, zoals julllie wel begrepen hebben heb ik het gewoon overleefd. Zo had elke plaats een zogenaamde berenkluis, waar je al je eten en geurende rommel in kon stoppen. Even zat ik te denken om er zelf ook maar bij te kruipen, want de kluis was bijna groter dan de tent…
IMG-20140709-WA0008
Na het opzetten van de tent was het alweer etenstijd, dus heb ik snel even een chili-con-carne maaltje gemaakt. Hierna even naar het meer gelopen om te kijken of er nog een mooie zonsondergang te fotograferen was….
20140709-20140709-IMG_1001
De volgende dag was een redelijk drukke dag. Eerst ben ik een stukje de Tioga-pass opgereden. Dit is de oostelijke ingang van het Yosemite national park. Op zich wel een mooie route, maar helaas was het wel heel erg druk met andere mensen. Uiteindelijk vond ik dus dat ik te ver het park in ging en ging dus weer terug.
20140710-20140710-IMG_1017
Hierna was het tijd om weer terug te rijden naar Mammoth Lakes. En wel om 1 ding: de auto had dorst. Ik had op zich wel bij Yosemite National park of bij de camping kunnen tanken, maar daar was de benzine dus echt 50 cent per gallon duurder dan in Mammoth Lakes. Dat was het dus wel waard om even 35 mijl te rijden…
Na het tanken weer snel terug naar de camping. Want ondertussen was het ook al weer bijna einde van de middag, en die avond wilde ik naar het Mono Lake om zonsondergang te gaan fotograferen. Het mono lake is een meer dat hele aparte rotsstructuren bevat die zijn gemaakt door thermische activiteit in combinatie met zoutkristallen. Dit levert soms best mooie plaatjes op.
20140710-20140710-IMG_1197
Na de zonsondergang was het tijd om terug te gaan naar de camping, en dat werd een ritje door het donker. De volgende dag was het alweer tijd om op te breken en richting de volgende bestemming te gaan: Lake Tahoe.
Ook hier had ik weer een plaatsje kunnen reserveren op een camping bij het meer: Op Nevada beach om precies te zijn. Ook deze camping was weer voorzien van de berenkluizen en de nodige waarschuwingen waaraan je allemaal dood kan gaan hier.
Wat hier opviel was dat de eekhoorns en vogels een stuk minder schuw waren dan op de vorige camping. Ik zat na aankomst even aan de tafel wat M&M’s te eten, en prompt zaten er 2 chipmunks op de tafel. Hoezo brutaal?
20140711-20140711-IMG_1273
Om het meer loopt ook een autoweg. Daarvan had ik gelezen dat deze erg mooie vergezichten over het meer had te bieden. Dit viel echter erg tegen, je kon maar op een paar plekken stoppen met uitzicht. Verder waren er gigantisch veel stateparks aan de rand van het meer, waar je minstens 10 dollar fee moet betalen. Helaas, maar dat vond ik toch iets te veel voor 10 minuten kijken en een snapshot maken 😉
IMG-20140711-WA0010
Wat overigens grappig is, het meer ligt deels in Californie en deels in Nevada. En als je rond het meer rijdt merk je het echt gelijk als je de grens van Californie naar Nevada overgesteken bent. Als uit het niets schieten de casino’s namelijk als paddestoelen uit de grond…
Vanmorgen was ik al voor 6 uur wakker. Ik besloot daarom maar om niet te blijven liggen en gelijk de tent op te ruimen, dan was ik misschien nog op tijd in Sacramento in het hotel om de wedstrijd van Nederland tegen Brazilië voor de derde plaats van het Wk te kunnen zien. Na eerst nog even een rondje discgolf gespeeld te hebben, was ik om half 1 in het hotel, dus ik was ruim op tijd. Enige tegenvaller was dat het hotel blijkbaar geen ESPN had, dus ik moest het doen met een Mexicaanse zender. Op zich niet erg, maar het maakt de wedstrijd wel minder leuk omdat je geen reet verstaat van wat ze zeggen.
Na de wedstrijd ben ik nog even de stad ingeweest. In het centrum heb je een gedeelte dat ‘Old Sacramento’ wordt genoemd. Hier hebben ze oude gebouwen van meer dan honderd jaar geleden laten staan. Dit iet er op zich wel leuk uit, alleen dit wordt een beetje teniet gedaan doordat er wel auto’s in de straten mogen komen en er zoveel reclame borden hangen.
Daarnaast is er ook nog een ‘Downtown’ gedeelte. Mijn eerste indruk was dat dit er wel gezellig uit zag door allemaal restaurants en terrasjes. Alleen, ze waren allemaal dicht en het was helemaal uitgestorven? En dat op een Zaterdag?
IMG_20140712_185303672

 

IMG_20140712_184403009
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *