Salt Lake City en Moab…

Na een nacht in het hotel zouden we in Salt Lake City weer gaan kamperen. Deze keer hadden we een camping gevonden in de stad zelf, op 2 mijl van het stadscentrum. We hadden allerlei leuke dingen gevonden om te doen in Salt Lake City, daarom bleven we 3 nachten in deze stad. Zo hadden we gezien dat er een aantal premium outlets waren, je had de mormonentempel en je had ook een park bij het zoutmeer waar de stad zijn naam aan ontleend waar je kon zwemmen en blijven drijven in het water door te hoge zoutgehalte.

Uiteindelijk hebben we helemaal niet zo veel gedaan als we gepland hadden. De koude temperaturen in Yellowstone hadden ons een beetje duf gemaakt, dus we hebben de eerste dag vooral op de camping doorgebracht met zwemmen, basketballen en de was doen. Het was namelijk over de 30 graden en de accu moest opgeladen worden 😛
De tweede volle dag zijn we wel even naar de stad geweest, naar het zogenoemde ‘Temple Square’. Dit is een centraal gebied in de stad waar allerlei gebouwen van de mormonen bij elkaar zijn gebouwd. Dit gebied is best mooi ingericht met mooie architectuur, veel groen en heel veel water in de vorm van vijvers en watervalletjes.
20140607-20140607-IMG_9747
We hadden ook ergens gelezen dat je in de hoogste toren van het complex kon om naar een observationdeck te gaan. We zijn echter drie keer rond het gebouw gelopen, maar bij alle deuren stond aangegeven dat het alleen doordeweeks open was. Foutje dus van de website en informatiepanelen.
Na een poosje rondgelopen te hebben besloten we wat verder de stad in te trekken, en kwamen al snel bij een mall uit. Ook deze mall was erg netjes ingericht, bestaand uit 2 verdiepingen met tussendoor ook weer de nodige kreekjes, watervalletjes en fonteinen. Hier hebben we in het foodcourt fastfood-sushi gegeten. Dit smaakte tegen de verwachting in toch erg goed.
De volgende dag was het weer tiijd om verder te trekken. We zouden richting het plaatsje Moab rijden, waar we ook weer gingen kamperen. Bij aankomst konden we gelijk al de tent opzetten. Helaas waren de tent-plaatsen op camping als het ware aan de rand van de camping gelegen, en dat betekende uitzicht op iets wat ook wel de lange leegte wordt genoemd. Helaas waaide het die middag nogal hard; dus het kostte iets meer moeite om de tent op te zetten dan gewoonlijk. Nadat hij uiteindelijk stond zaten er echter wel wat scheuren in de buitentent bij de aansluitingen met de haringen, dus ik ben benieuwd hoe lang dat nog meegaat…
Het plaatsje Moab is gelegen midden in het zogenaamde ‘Red Rock Country’ vlakbij een tweetal nationale parken: te weten Arches National Park en Canyonlands National Park.
Na een goede nachtrust besloten we de volgende dag na ons ontbijt om deze 2 nationale parken te gaan bezoeken. Aangezien Canyonlands het verste weg lag, besloten we daar eerst heen te gaan.
Canyonlands is op de kaart een relatief groot park, dat echter heel erg onontwikkeld is. Er zijn in totaal een vijftal gebieden, maar die zijn onderling niet bereikbaar via de weg door de grote afstanden en hoogte verschillen. Wij hebben het gedeelte dat ‘Islands in de sky’ heette bezocht, want dit lag het dichtste bij Moab. Hier hebben we de scenic drive gereden, die ons langs een aantal erg mooie uitzichtpunten voerde. Onderstaande foto’s laten duidelijk zien hoe indrukwekkend het landschap hier is, en wat voor oerkrachten er hier gaande zijn om al die canyons uit te slijpen…
20140609-20140609-IMG_9848

 

20140609-20140609-IMG_9866
Om niet maar de hele tijd in de auto te zitten hebben we tussendoor ook een aantal korte wandelingen gemaakt, dat nog prima te doen was. Door de hoge ligging van het park was de temperatuur niet al te hoog, namelijk hoog in de zestig graden fahrenheit.
Tijdens een van deze wandelingen kwamen we heel erg veel cactussen tegen die bloemen hadden. Erg leuk om te zien, de bloemen zijn namelijk best mooi:
20140609-20140609-IMG_9861
Omdat dit gedeelte van het park niet zo heel erg groot is, besloten we na een uurtje of 3 het park vaarwel te zeggen en naar het volgende park in de omgeving te rijden: Arches National Park. Dit park lag slechts op 10 minuten rijden van Moab af, dus dat was wel een pluspunt.
Qua omvang is dit park stukkken kleiner dan Canyonlands NP. Ook hier is er weer sprake van een weg die door het park loopt met een groot aantal uitkijkpunten.
Zoals de naam al suggereert bevat dit park een groot aantal ‘Arches’, bogen dus. En om precies te zijn dit soort bogen:
20140609-20140609-IMG_9911

 

20140609-20140609-IMG_9919
Rotsbogen dus. Ook dit was weer erg indrukwekkend om te zien, hoe de erosie hier ook zijn gang weer is gegaan.
Bogen zijn niet de enige rotsvormen die voorkomen in het park, maar ook andere aparte vormen gesteente:
20140609-20140609-IMG_9897
Het was overigens opvallend dat het in dit park weer ontzettend heet was; richting de 90 graden fahrenheit.. Een erg groot verschil vergeleken met het Canyonlands National Park eerder die dag. Dat het heet kan worden is blijkbaar al langer bekend, want het eerste bord dat je tegenkomt als je het park inrijdt is dat je voor genoeg water moet zorgen…
Op een gegeven moment hadden we het een beetje gehad, dus we besloten weer terug te rijden naar de camping. ’s Avonds is Marcel nog even terug gegaan naar het park om wat foto’s te maken van de zonsondergang, maar dat viel tegen.
De volgende dag zouden we naar een oude bekende gaan, maar dat komt in het volgende deel….
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *