Buffalo’s, Buffalo’s, en nog meer geisers…

Het vorige verhaaltje sloot ik af met een screenshot van Google Maps waarin stond aangegeven dat we 184 mijl rechtdoor moesten rijden. Na ons vertrek uit Sioux Falls de volgende ochtend, kregen we een nog langere rit rechtdoor voor onze kiezen:

Screenshot_2014-05-30-11-03-43

Dit was echter ook gelijk het grootste deel van deze rit, want aan het einde van deze 267 mijlen lag het Badlands national park. Dit park is eigenlijk een verzameling indrukwekkende ge-erodeerde rotswanden en formaties die de grens is tussen de hoge en lage delen van de prairie. Op zich waren de uitzichten best mooi, maar na het 33ste uitkijkpunt waren de uitzichten niet veel veranderd. We waren na een uurtje of 2 dus wel klaar met dit park aangezien we verder geen wandelingen hebben gemaakt.

20140530-20140530-IMG_8823

Erg grappig was dat we hier ook voor het eerst sinds tijden weer Nederlands gehoord hebben, en dat was niet voor het laatst deze week.

Na de badlands gingen we door naar ons hotel in Rapid City waar we de volgende dag weer bijtijds opstonden om de tocht naar Mount Rushmore en Custer State Park te maken.

Bij aankomst bij Mount Rushmore werden we enigszins verrast door de parkeerkosten van 11 dollar…. maar ja, dat hadden we kunnen weten. Wat echter wel jammer was, was dat het dusdanig mistig was dat de beroemde koppen van presidenten niet zichtbaar was. Enigszins teleurgesteld besloten we dus om maar naar Custer State park te gaan en het later op de ochtend nog eens te proberen. Het parkeerkaartje is namelijk geldig tot het einde van het jaar.

In Custer State park was de hoofdattractie de hoeveelheid wildlife. Vooral de kudde bisons is een attractie hier, en die zorgt zelfs voor flink wat oponthoud als ze besluiten de weg over te steken. Naar verluidt huist er in dit park één van de grootste kuddes van de Verenigde Staten, maar inmiddels zijn we daar niet meer zo zeker van…

20140531-20140531-IMG_8926 20140531-20140531-IMG_8942

 

Nadat we de zogeheten ‘Wildlife loop’ hadden gereden (waar we overigens ook nog een heleboel prairiehondjes hebben gezien, erg leuke beestjes!) reden we weer richting Mount Rushmore, aangezien het ernaar uitzag dat het nu wat minder mistig was. Bij aankomst was dit inderdaad zo, gelukkig maar waren we niet voor niks weer ernaartoe gereden.

20140531-20140531-IMG_9073

Helaas was er verder niet zo heel veel te zien bij de koppen, dus we binnen het kwartier na het Kodak-moment alweer op weg op de Interstate 90, ditmaal met einddoel Yellowstone National Park in de staat Wyoming.

De rit ging redelijk voorspoedig, alleen onderweg kregen we wel een paar flinke thunderstorms op ons dak. Eentje was zelfs zodanig ernstig dat verder rijden onverantwoord was in verband met een zicht van 0,0 door de hagelstenen van 2-2,5 centimeter… Hierbij hebben we de auto dus maar langs de kant van de weg gezet (samen bij een paar andere auto’s) en de bui afgewacht. Op een gegeven moment ging het zo hard te keer dat we vreesden voor een poffertjes-pan effect op de auto… Maar dat viel gelukkig nog mee.

Na wat gegeten te hebben in Gilette hebben we maar een hotel geboekt, omdat het inmiddels ook vrij laat was. We reden nog een kilometer of 30 door naar het plaatsje Buffalo. Hier bleek echter de kamer in het hotel een kamer te zijn waar je mocht roken, en ze hadden helaas geen niet-roken kamers meer beschikbaar. En ik kan je vertellen dat dat niet lekker is! Op een gegeven moment ga je toch erg graag naar frisse lucht verlangen, en daarom waren we de volgende ochtend heel vroeg weg: voor half 7 waren we vertrokken.

Het eerste deel van de route richting Yellowstone ging via de Bighorn National Forest Scenic byway. Deze route ging door een hooggebergte, waar zelfs nog sneeuw lag. Het was al met al een erg mooie route waarbij we ook de nodige beestjes gezien hebben in de vorm van Elanden en Marmotten.

20140601-20140601-IMG_9107

Na deze bergroute kwamen we al vrij snel in het plaatsje Cody waar we eerst langs de Walmart gingen om even wat boodschappen in te slaan.. We gingen namelijk kamperen in Yellowstone, dus er moest het nodige aan voorraden ingeslagen worden. Een aantal blikken soep/bonen/groente/worst en waterlaterr zaten we weer in de auto onderweg naar Yellowstone.

Na aankomst in Yellowstone zat het weer helaas niet echt mee. Het weer was heel erg wisselvallig, en uitgerekend op het moment dat we op de camping aankwamen brak er een hagelbui los. We besloten het even af te wachten, en na een minuut of 10 was het weer droog. Uiteindelijk is het gelukt om de tent in recordtijd op te zetten, want vlak daarna begon het alweer te regenen.

Het park Yellowstone is eigenlijk te bezichtigen door middel van een rondweg in de vorm van een 8. Langs deze weg bevinden zich allerlei interessante bezienswaardigheden zoals geisers, valleien, watervallen en vergezichten. Doordat de totale lengte van de wegen in het park ongeveer 250 kilometer is, en het aantal bezienswaardigheden erg groot is; zijn we ruim 2,5 dag zoet geweest met het bezichtigen van het park

Het park staat bekend om zijn vulkanische oorsprong, en bevat een groot aantal heetwaterbronnen en geisers. Een aantal van deze geisers waren schitterend om te zien door hun kleuren en kracht.
20140601-20140601-IMG_9201 20140603-20140603-IMG_9539

 

Een van de mooiste geisers was de ‘Grand Prismatic Spring’. Hier zijn we zelfs 2x wezen kijken, en de tweede keer scheen de zon ook nog precies op de stoom zodat hier een duidelijke regenboog in te zien was. Erg gaaf om te zien!

Een ander hoogtepunt waar het park om bekend staat is de grote hoeveelheid wilde dieren. Uiteindelijk hebben we bij elkaar miljoenen Bisons en Wapitiherten (elks), 4 wolven en 3 beren (waarvan 1 met jongen) gezien. Vooral het zien van de beren was erg indrukwekkend, ook al zaten 2 ervan best ver weg en was eentje bijna dood. Deze laatste lag al 7,5 uur stil op dezelfde plek en werd bewaakt door een park-ranger die het publiek op afstand hield.

20140602-20140602-IMG_9394
Grizzlybeer

 

20140602-20140602-IMG_9422
Wapitihert

Na drie nachten kamperen in de bittere vrieskou in Yellowstone gingen we verder zuidwaarts om de warmte weer op te zoeken. Na eerst een uurtje door het Grand Teton park gereden te hebben (wat overigens tegenviel na de pracht en praal van Yellowstone) zijn we nu in het plaatsje Jackson. Vanuit hier vertrekken we morgen richting Salt Lake City, waar het volgens het weerbericht een lekkere 30 graden schijnt te zijn, zonder ijs op de tent…

20140604-20140604-IMG_9724

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *