Maandag 20 juni

Gisteren sliepen we vroeg, dus vandaag waren we ook weer heel erg bijtijds wakker, half 7! En dat in je vakantie… Laten we het maar op een jetlag houden.

Vandaag stonden op het programma:
– Warner Brothers Studio Tour
– Griffith Observatory

We waren met bewolkt weer opgestaan en dat zou het volgens het weerbericht ook wel blijven die dag. Dus we gingen in een lange broek weg en namen voor de zekerheid ook maar een vest en trui mee. Niets bleek uiteindelijk minder waar. Nog geen half uur later bleek dat het helemaal open trok en dat het die dag zelfs rond de 30 graden werd. Pfff, heet!

Bij de Warner Brothers Studio Tour werden we gedurende 2,5 uur lang rondgeleid over filmsets en werd er verteld hoe van alles in zijn werk gaat. Zo weten we nu dat er voor een standaard comedy serie (Two and a Half Men, Friends etc) 4 camera’s tegelijk staan te draaien, die bestuurd worden door 3 man per camera. Elke take doen ze 5 tot 7x opnieuw, ook al is hij op het oog al bij de eerste keer goed. Er zit 200 man aan publiek bij de opnames, die ieder een microfoon boven zich hebben hangen, waarmee hun gelach wordt opgenomen. Er wordt weleens gesproken dat er lachbanden onder gemonteerd worden, maar dat is niet waar. Het publiek dat bij zo’n opname aanwezig is, is een belangrijke graadmeter voor de schrijvers van de serie. Zij kunnen uit hun reactie afleiden of een grap goed valt of niet. Krijgen ze niet de reactie die ze verwacht hadden, dan wordt een grap ter plekke herschreven.

We hebben de sets van ‘Chuck’ en ‘Mike and Molly’ mogen bekijken. Erg mooi gemaakt, en vooral ook hartstikke nep. Helaas mochten we hier geen foto’s van maken. Maar van een heleboel andere dingen wel:

De 2 Batmobielen
 Central Perk van Friends
 De General Lee van de Dukes of Hazzard
En het lijkt soms zelfs net alsof je door een gewone stad rijdt. Dat is natuurlijk hartstikke nep, want de gebouwen zijn vaak niet eens toegankelijk, of helemaal leeg van binnen.

 

Deze tour was een geweldige ervaring. We hadden ook een enorm enthousiaste gids Amanda. Echt een dikke 10!

Na een Amerikaanse lunch (hamburgers) besloten we een rondje te gaan lopen. Eerst wat in de buurt en dat zouden we afsluiten met een rondje om het Warner Bros. terrein. Helaas leidde dat tot een déjà vu :D. Nadat we zo’n driekwart van het gebouw gehad hadden, konden we niet meer verder en moesten we weer een ruim half uur teruglopen. En dat in 30 graden met je dikke spijkerbroek aan. Wat is het dan heerlijk als je in een auto met airco kan stappen.

De volgende bestemming was het Griffith Observatory. Een beetje een Real Life versie van Discovery. Het is een museum, waar ze ook een grote telescoop hebben staan, die op heldere nachten voor publiek geopend is. Heel enthousiast daar aangekomen, bleek dat het gesloten was op maandag en dinsdag. Dus we moeten nog een keer terug 😉

Gelukkig hebben we nog wel wat leuke foto’s kunnen nemen:

 

Skyline van Downtown LA

 

Om gezonder te worden hoef je hier niet heen te gaan… SMOG!
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.