Natuurfotografie in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Damhert

Vandaag besloot ik om voor het eerst sinds zeker half maart 2014 weer eens in Nederland op stap te gaan om speciaal aan wildlife fotografie te doen in plaats van steden en landschappen. Zoals jullie misschien weten ben ik vanaf april tot eind september in de Verenigde Staten geweest; maar na terugkomst is het er helaas niet meer van gekomen. Laten we het maar houden op gebrek aan inspiratie, heeft elke fotograaf wel eens last van wed ik 😉

Maar goed, vandaag besloot ik dus om de Amsterdamse Waterleidingduinen weer eens te gaan bezoeken. Mijn primaire doel was om vossen te fotograferen, maar die heb ik helaas erg weinig gezien. Weinig? Nee, dat is nog een statement. Ik heb ze dus gewoon niet gezien helaas.

Gelukkig werkten de damherten wel goed mee, en ook nog eens op een redelijk mooi stuk buiten de bebossing. Het lukte dus nog om de herten ook nog redelijk vrij te fotograferen. Dat was tijdens mijn vorige bezoek hier, een jaar of 3 terug tijdens de bronst, toch een stuk moeilijker. Toen zaten ze veel meer in de begroeiing.

Al met al heb ik toch tot nog het eind van de ochtend in het park rondgestruind, en bij elkaar toch een kilometer of 11 gewandeld. Helaas was het ‘opeens’ voorbij met de pret en waren alle damherten verdwenen leek het wel. Na een uur of half 11 heb ik geen hert meer gezien. Uiteindelijk heb ik bij een schuilhutje nog even wat zitten eten, en heb ik nog wat platen kunnen schieten van een koolmees die totaal niet bang was. Hij zat op nog geen 5 meter afstand.

Koolmees

[tabs][tab title=”Ook de AWD bezoeken?”]De Amsterdamse waterleidingduinen zijn bereikbaar via een paar ingangen. Ik heb de ingang bij Vogelenzang gebruikt, Panneland genaamt. De toegangsprijs voor het park is 1,50; en kom je met de auto dan betaal je ook nog 2 euro voor het parkeren. Let op: je kan alleen met PIN betalen.[/tab][/tabs]

Bladwijzer maken Permalink.

2 reacties

  1. Ben daar een keer geweest, trof slecht weer en heb er toen weinig dieren gezien laat staan fotograferen, zie er wel vaak heel mooie foto’s vandaan komen, misschien dat ik er nog eens naar toe moet gaan met beter weer.
    Ook hier laat je prachtige foto zien Marcel.

    • Het zijn en blijven natuurlijk ook gewoon wilde dieren Bram, ongeacht het weer. Wellicht dat het ook aan het tijdstip lag dat je er was? Ik ben er nu twee keer geweest, en ik heb beide keren gemerkt dat het na pak hem beet een uurtje of half 11 wel voorbij was met de herten-pret… Ik denk dat ze zich dan vooral schuil houden, en meer richting de avond weer te voorschijn komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *