Oudewater: Een historisch stadje aan de Hollandsche IJssel.

IMG_1376-HDR-bewerkt

Oudewater

Een paar weken geleden ging ik op een zaterdagochtend weer eens wandelen. Ik besloot in de buurt van Oudewater (vlakbij Gouda) te gaan wandelen, omdat ik via via had gehoord dat dit wel een mooi plaatsje was. Ik had via de website www.wandelzoekpagina.nl een wandelroute in Oudewater en omgeving gevonden. Dit gaf me de kans om enerzijds Oudewater te exploren voor fotomogelijkheden, en anderzijds om weer eens wat wandelmeters te maken.

De wandeling duurde bij elkaar een kleine 4 uur, en was niet al te zwaar aangezien het landschap zo vlak is als een dubbeltje. Het zwaarste vond ik nog op een gegeven moment dat ik over een tiendpad liep tussen 2 sloten; met daarop begroeiing tot aan mijn middel. Ik kan je vertellen dat dit niet echt fijn liep, zeker niet omdat het de dagen ervoor flink geregend had en het onkruid dus ook zeiknat was. Dit betekende dus dat ik ook klets- en kletsnat was. Mijn sokken kon ik na afloop uitwringen.

Jammer genoeg kwam de begroeiing in eerste instantie pas geleidelijk op. Eerst kwam het tot mijn enkels, toen tot er net boven, en na een kilometer of 3 kwam het tot mijn middel. Toen dacht ik ‘mwah, dit duurt niet zo lang meer’. Helaas, ik het mis! Het duurde maar en duurde maar, en op een gegeven moment kwam ik langs een bruggetje over de sloot een weiland in. Hier besloot ik over te steken naar de grote weg en daar verder te wandelen op het fietspad. Dat ging gelukkig een stuk beter 😉

Al met al was het verder wel een geslaagde hike, vooral het stukje door Oudewater en Haastrecht was interessant (leuke plaatsjes) en de route (heenweg) hiertussen langs de oude ijssel. Het tiendpad ligt op de terugweg van Haastrecht naar Oudewater.

Voor de liefhebbers, zie hieronder de gewandelde route…

Download
Oudewater

Oudewater

Zoals je misschien wel doorhebt, was één van mijn doelen om Oudewater te verkennen op eventuele fotografische mogelijkheden. Na de wandeling was ik erover uit dat de stad zeker nog een keer een bezoek waard was, dus uiteindelijk was het afgelopen zaterdag zover en ging ik richting Oudewater. Gezien het weer was de zonsondergang erg veelbelovend: regenbuien en zon afgewisseld, en ’s avonds tegen zonsondergang opklaringen.

Helaas had ik met 1 ding geen rekening gehouden, en dat was met feestjes op zaterdagavonden. Blijkbaar was er in het stadje één of andere party op een centraal plein. Helaas lagen hier juist ook de meeste plekjes die ik in gedachte had om te gaan fotograferen. Gezien de hossende mensen met grote bierglazen die ik zag had ik weinig zin om daar tussen te gaan lopen wandelen met mijn gear, dus ik besloot mij te beperken tot een gedeelte vlak buiten het centrum, aan de Hollandsche IJssel. Ook mooi 😉

Oudewater

Oudewater

 

Al met al was het ondanks de tegenvaller toch een geslaagd tripje, en ik kan het stadje zeker aanraden voor een bezoek (met of zonder cameragear 🙂 )

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *