Ochtendje steenuilen fotograferen in de regen

Steenuil

Steenuil

Een paar maanden terug kreeg ik een mailtje van Wim met daarin de vraag of ik zin had om mee te gaan naar de schuilhut van Glenn om een poging te wagen om steenuilen te fotograferen. Het zou voor ons een herkansing betekenen, want eigenlijk zouden we vorig jaar al gaan maar helaas waren die uiltjes doodgegaan, dus die sessie ging toen niet door. Uiteraard hoefde ik niet lang na te denken, en vorige week donderdagochtend was het eindelijk zover.

Omdat uilen nachtdieren zijn, is de kans om ze te fotograferen het grootste vlak na zonsopgang of vlak voor zonsondergang. Wij hadden afgesproken om ’s morgens te gaan, dus om ongeveer 04:15 reden we Alblasserdam uit waarna we rond 05:30 in Kalmthout aankwamen, waar we bij Glenn afgesproken hadden.

Na kort kennisgemaakt te hebben met 2 andere fotografen (belgen) die ook in de schuilhut afgesproken hadden, gingen we op weg naar de hut. De hut was eigenlijk gewoon een soort boerenkeet aan de rand van een boerenveld. Nadat we ons hadden geïnstalleerd en de setting was klaargezet kon de pret beginnen.

Steenuil

Steenuil

Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten, maar al binnen de 10 minuten kwam de eerste uil aanvliegen om zich tegoed te doen aan de wormen die waren neergelegd. Geweldig om zo’n mooi vogeltje van zo dichtbij te kunnen observeren; en ze zijn eigenlijk nog groter dan ik dacht.

Al met al was het een geweldige ochtend. Helaas was het licht niet al te goed omdat het zo goed als de hele tijd regende, maar de gave actiefoto’s die we toch nog konden maken maakten dat meer dan goed.

Steenuil

Steenuil

Kortom: je kan begrijpen dat ik terugkeerde met een flink aantal foto’s. Al met al had ik toch ruim 40gb aan fotomateriaal gemaakt, bij elkaar toch een ruim 1300 foto’s. Jaja, als je gaat bursten met je camera gaat het hard 😉

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *