De macrolens uit het stof…

Hommel

Hommel

Het is alweer een poosje geleden dat ik op pad was geweest om te gaan fotograferen, maar recent kreeg ik weer de kriebels. Geïnspireerd door mooie macrofoto’s van insecten op Flickr door onder andere Wim en Jaco besloot ik de Sigma 105mm macrolens van Marcha weer eens uit het stof te halen.

Hooibeestje

Hooibeestje

Na van de week eerst in de tuin aan de slag gegaan te zijn met de lens, op de vele hommels die op de lavendelplant afkwamen, besloot ik gisteren samen met Wim naar de Dordtse Biesbosch te gaan om op zoek te gaan naar vlindertjes. Ons doel was om te zoeken naar Icarusblauwtjes, een erg fotogeniek vlindertje. Helaas hebben we deze niet kunnen vinden, maar we konden wel helemaal los op een dikkopje en een hooibeestje.

Dikkopje

Dikkopje

Onderweg heeft Wim het nodige verteld over hoe je het beste vlindertjes kan zoeken, en enkele technieken om ze mooi op de foto te zetten uitgelegd. Al met al best leerzaam, en de resultaten waren er ook gelijk naar. Ik kwam thuis met een paar plaatjes waar ik toch best tevreden mee was, zeker voor een eerste keer. Al met al bedankt Wim!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *