Reisverslag zomervakantie 2016: Tarragona in Catalonië

Tarragona

De afgelopen tweeënhalve week hebben Marcha en ik een autorondreis gemaakt door Spanje en Frankrijk. Het plan was eerst om deze zomer naar Scandinavië te gaan, maar door werk van Marcel werd het hiervoor te laat in het seizoen en zagen de weersvoorspellingen er te ongunstig uit. Plan B was er echter ook: richting het zuiden van Europa. We hadden verder weinig gepland, en zouden ons laten leiden door onder andere het weer en wat op ons pad kwam. Enige wat wel soort van vast stond was dat  we Hilmar, Serina, Quinten en Xoë zouden verrassen op hun vakantieadres in Vilanova i la Geltru: op dezelfde camping als waar we vorig jaar hebben gestaan.

De reis naar Spanje toe was eigenlijk erg voorspoedig. We vertrokken op vrijdagochtend heel vroeg, rond half 5, uit Alblasserdam. De route ging via Luxemburg en Lyon, om niet via Parijs te hoeven. Onderweg hadden we alleen in Luxemburg last van file omdat we daar precies tijdens de ochtendspits langskwamen, en een stukje verderop bij Lyon. Daar was de vertraging eigenlijk verwaasloosbaar. We hebben wel eens langer over de rit naar Spanje gedaan…

Deze keer hadden wij gewoon onze eigen tent bij ons zodat we geen bungalowtent hoefden te huren. Bij aankomst op de camping Vilanova park iets buiten Vilanova i la Geltru was het dus eerst richting de receptie om te kijken voor een plaatsje. Helaas bleken er geen goedkope plekken meer beschikbaar, maar de wat luxere kampeerplaatsen met elektra en water waren nog wel beschikbaar. Helaas was dit wel wat overkill, en de prijs was ook behoorlijk hoog: 35 euro per nacht. By far de duurste camping deze vakantie. Maar ja, het moest maar 😉 Verder was er overigens niks aan te merken op de camping: hij is schoon en netjes. Alleen kunnen de spanjaarden in het weekend nogal wat lawaai produceren, maar ja dat heb je op andere spaanse campings ook.

Uiteindelijk zijn we hier een dag of 5 gebleven in totaal, waarbij we eigenlijk vooral gerelaxed, gezwommen en gegeten hebben. Daarnaast ook het plaatsje Vilanova weer bezocht, en we zijn ook weer naar Tarragona geweest (net zoals vorig jaar, was toen goed bevallen). Het was deze keer ook nog eens La Diada – dag van de vrijheid in Catalonië. Al jarenlang is er in Catalonië de roep voor onafhankelijkheid van Spanje, en schijnbaar is er hiervoor later dit jaar ook een referendum. In Tarragona was deze feestdag vooral te merken door de grote drukte en de grote hoeveelheid Catalaanse vlaggen die te zien waren.

La Diada

La Diada

La Diada

La Diada

In de stad hebben we eigenlijk vooral lekker rondgewandeld en op een centraal plein wat gegeten. De Paella en de pizza’s waren erg lekker!

Houd dit blog in de gaten voor meer reisverslagen van onze reis, want Vilanova is niet de enige plek waar we verbleven…

Al met al is Tarragona zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Zie hieronder nog wat foto’s…

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *