Special: Fotograferen in de Columbia River Gorge, Oregon, Verenigde Staten van Amerika

Zonsondergang

Uitzicht over de gorge…

 

 

Zoals jullie wellicht weten ben ik in 2014 een half jaar naar de Verenigde Staten geweest om daar rond te reizen. Uiteraard ging al mijn foto gear mee, en één van mijn favoriete locaties die ik toen bezocht heb is de Columbia River Gorge, op de grens van de staten Oregon en Washington State.

Voor fotografen is de kloof vooral interessant voor liefhebbers van landschapsfotografie, en dan specifiek voor liefhebbers van watervallen. Vooral de zuidwand van de kloof bevat gigantisch veel rivieren met bijbehorende stroompjes en watervallen, en doordat de wand zowat recht op het noorden ligt en heel dik bebost is; liggen de watervallen bijna altijd in de schaduw. Dit is ideaal voor het maken van sfeervolle foto’s met lange sluitertijd.

Ik ben in totaal 3 dagen hier gebleven, waarbij ik gekampeerd heb op een camping op ongeveer 2 uur rijden oostelijk van Portland, in Oregon. Vanuit hier heb ik steeds tripjes gemaakt naar de verschillende watervallen en uitkijkpunten over de kloof. Helaas lag de camping voor het mooie net iets te ver weg; maar dichterbij waren er helaas geen campings meer vrij. Het was namelijk een of ander feestweekend; en dat betekent drukte!

Tijdens dit weekend heb ik onder andere de Elowah falls, Horsetail falls en Multnomah falls bezocht en gefotografeerd. Voor een hoop watervallen geldt dat je eerst een wandeling moet maken, en die kunnen best stevig zijn. De paden zijn namelijk flink steil! Andere watervallen zijn echter vanaf de weg te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de Multnomah falls. Dat is te merken ook aan de bezoekersaantallen, de brug stond best vol:

20140720-IMG_2460

Multnomah falls…

 

 

De langste en zwaarste wandeling was naar de Horsetail falls. Dit was ruim 4,5 kilometer flink klimmen. Maar het was het uiteindelijk wel waard.

20140719-IMG_2416

Horsetail falls

 

 

Al met al denk ik dat dit echt één van mijn toplocaties is geweest voor landschapsfotografie in de VS, en als je in de buurt bent en van watervallen en wandelen houdt moet je het zeker niet overslaan!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

3 reacties

 1. Hey Marcel, prachtig blog en site zeg. Ja watervallen ook helemaal mijn ding. Nummer 7 is wel erg kicken zeg, ook met al dat groen erbij.

  Keep up the good work.

  Rob Christiaans.

 2. Lijkt me geweldig een half jaar lang door zo’n gebied reizen
  Zeker met de camera er bij, kun je later nog eens genieten van al het moois
  prachtige serie laat je hier zien, mooi waterval en landschap foto’s

  RE: Sneeuw
  Wij hebben gisteren geen sneeuw gehad hier, eerst ijzel in de nacht daarna regen, ben ’s middags nog wel naar de Maasvlakte geweest, wat schepen en een enigszins tegenvallende zonsondergang gefotografeerd.

  Fijne dag, Groeten,

  Bram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *