Kanazawa

Kanazawa station

Na de eerste nacht in Kanazawa was ik eigenlijk nog steeds brak, ook al had ik qua uren mijn slaaprecord gebroken voor deze vakantie. Het lamlendige gevoel bleef ik de hele dag houden, en ik had het ook de hele dag koud en mijn hoofd zat verstopt.

Mijn eerste plan was om het plaatsje Shirakawago te bezoeken, maar ik had er geen erg in dat je de bustickets daarvoor van tevoren moet reserveren. Daarom besloot ik gewoon in Kanazawa te blijven. Zo heb ik smorgens eerst het kasteel opnieuw bezocht, want ik had op een kaartje gezien dat ik nog een deel gemist had. Dit stuk was toch wel wat interessanter dan het kleine stukje dat ik gisteren zag. Grappig was ook dat ik tijdens het rondwandelen een flinke groep fotografen tegenkwam. Uiteraard ging ik gelijk kijken waarom ze daar waren, en er was ook een groep vrouwen bij die liepen te poseren in kleurrijke kimono’s. Uiteraard ging ik ook even in de paperazzi modus 😉

Kleurrijke kimono’s

Tienduizenden euro’s aan cameragear…

Toen ik hier klaar was ben ik richting een ander historisch deel van de stad gegaan: higashi chaya. Leuk om eens doorheen te lopen. Ook hier weer de nodige vrouwen in kimono. ’s Avonds las ik ergens dat mensen die in kimono(vrouwen maar ook mannen) rondlopen bij een heleboel restaurants en winkels korting krijgen.. Vervolgens heb ik nog een flinke kom met currynoedelsoep op als lunch. Smaakte weer erg goed!

Higashi chaya

Higashi chaya

Uiteindelijk had ik het wel gehad en ben weer richting mijn hotel gegaan om even te gaan maffen, waarna ik met zonsondergang nog even wat foto’s ben gaan maken bij het treinstation. Qua architectuur is dat best mooi gemaakt namelijk met een interessante torii-poort en ook een heleboel glas + lijnen.. Dit was eigenlijk best een geslaagde shoot!

Kanazawa station

Kanazawa station

Vervolgens heb ik nog wat eten gehaald en ben terug gegaan naar het hotel, waar ik weer op bed ben gaan liggen en er niet meer vanaf ben geweest. Morgen staat de reis naar Kyoto op het programma!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *