Nagoya

Vanmorgen ging ik na ontbeten te hebben met de metro richting het JR-station om met de Shinkansen richting Nagoya af te reizen waar ik een dagje zou blijven . De reis ernaartoe met de trein nam nog geen uur in beslag, en na aankomst heb ik gelijk de rugzak gedumpt in het hotel en ben naar het Toyota museum gegaan. Dit was best een interessant museum met best veel info over 1 van de grootste autofabrikanten ter wereld. Zo kwam ik er onder meer achter dat ze ooit begonnen waren als bedrijf in de katoenbranche.

Toyota

Toyota

Toyota

Er was best veel te zien, waaronder ook best grote delen van de productielijn. Leuk om te zien. Onwillekeurig moest ik even terugdenken aan mijn bezoek aan  de Boeiingfabriek in 2014, en dat was eigenlijk een farce vergeleken met dit.

Na het museum ben ik via een tussenstop  bij een curryhouse voor een kleine lunch richting het hotel gelopen om in te  checken en mijn statief op te halen.  Hierna ben ik gelijk via de toeristische route richting Oasis 21 gegaan, dat enkele erg aparte architectuur heeft staan. Erg leuk om rond te lopen. Vooral het gebouw dat lijkt op de USS Enterprise uit Star Trek is best tof 🙂

Oasis 21

Oasis 21

Oasis 21

Toen ik hier klaar was ben ik nog een hapje wezen eten bij een Chinees,  wat eveneens weer goed smaakte. Daarna ben ik via een andere toeristische route weer teruggegaan naar het hotel. Wat me hierbij wel opviel was de werkelijk grote hoeveelheid aan parken hier. Deze dienen als openbare schuilplaatsen voor als er aardbevingen zijn zodat mensen hier kunnen schuilen. De regio van Nagoya ligt namelijk in een gebied met zeer hoog risico op zware aardbevingen. De verwachting is ook hier op zeer korte termijn een krachtige tot zeer krachtige aardbeving plaats zal vinden. De Japanse meteorologische dienst is al sinds de jaren 60 actief bezig met onderzoek om deze aardbeving te kunnen voorspellen. Deze aardbeving heeft zelfs al een naam gekregen: Tokai-aardbeving. Niet zo gek eigenlijk, de regio Nagoya is een zeer zeer dichtbevolkt gebied en men schat dat er duizenden slachtoffers zullen vallen.

Intussen was het donker geworden, en was er ook erg veel versieringsverlichting aan. Erg leuk. Hele straten waren verlicht. Als er mij iets wel duidelijk is geworden dan is het wel dat de Japanners gek zijn op lichtjes. Erg tof!

Food!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *