Hiroshima en Onomichi

Onomichi

Mijn tweede dag in hiroshima heb ik absoluut geen haast gemaakt en ging pas vrij laat weer op pad. Ik wilde eerst nog wat rondlopen in het vredes park omdat ik daar gisteren nog niet alles had gezien omdat het al snel donker werd nadat ik uit het museum kwam.

Hierna ben ik richting het kasteel van Hiroshima gelopen, dat ook volledig verwoest was na de bom, maar in de jaren vijftig volledig is gerestaureerd, en dit was te zien ook. Het zag er best mooi uit!

Hiroshima

Het kasteel ben ik zelf niet in geweest, ik heb me beperkt tot het kasteelpark dat eromheen lag. Dit was niet al te groot, maar het was een prettige wandeling door het park met zijn herfstkleuren. Hierna ben ik richting het station gegaan omdat ik richting het plaatsje Onomichi wilde gaan. Hiervoor moest ik echter de traagste Shinkansen hebben die er is,  en die kwam pas over een uur. Daar heb ik bij een koffieshop wat gedronken en wazige maar wel lekkere taart gegeten, waarna het vervolgens wel tijd was om richting Onomichi te gaan.

Onomichi

Onomichi is bij westerse toeristen volgens mij niet heel bekend, want ik heb de hele tijd daar niet één Westerling gezien. En eigenlijk is dat ook wel een beetje vreemd,  want Onomichi heeft een paar prachtige tempels. Dit zijn er een stuk of 25 bij elkaar, en deze zijn onderling verbonden via een Temple walking course. Dit wandelpad is ongeveer 3 kilometer lang en je gaat een beetje zigzaggend over de heuvels in het stadje. Je komt dus onder andere langs de tempels, maar ook door gewone straatjes en dat maakt deze wandeling zo interessant: het komt allemaal een stuk authentieker over dan bijvoorbeeld Kyoto. Wel viel goed op dat het wandelpad zo’n beetje het mooiste wegdek had met de mooiste tegels vergeleken met de straten een blok verderop 🙂

Onomichi

Onomichi

Onomichi

Onderweg maak je af en toe flinke klimmetjes de heuvels op, onder andere naar een uitkijkpunt in het Senkojipark. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad, de seto inland sea en het tegenover liggende eiland mukoujima. Er is ook een mogelijkheid om met een kabelbaantje te gaan, maar uiteraard ging ik gewoon lopend. Ik ben geen mietje 😉

Onomichi

 

Nadat ik het wandelpad afgerond had ben ik via de haven langs het water teruggelopen en fotograferend naar het station terug gegaan, waarna ik nog geen uur later weer in hiroshima aankwam.

Onomichi

Onomichi

Onomichi

Hier heb ik vervolgens eerst in een hoge winkeltoren wat gegeten: varkensvlees met ei in een soort stoofpotje. Erg lekker, en het aardewerken potje was loeiend heet… Na het eten langzaamaan weer richting het hotel gegaan, onderweg nog wel even foto’s gemaakt van het lichtfestival dat in het parkje vlak voor m’n hotel plaatsvindt. Ze hebben best gave constructies gemaakt zoals bijvoorbeeld dinosaurussen en iglo’s.

Hiroshima

Hiroshima

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *