Miyajima

Miyajima

Een andere highlight in de omgeving van hiroshima Is het eiland Miyajima. Dit ligt op een halfuur met de trein en nog geen tien minuten met de ferry van hiroshima af.

Tot ziens Hiroshima!

Na het ontbijt ging de reis dus snel richting het eiland, en deze reis ging best voorspoedig, waarna ik net over twaalven de kade opstapte. Hierna gelijk richting de ryokan gegaan waar ik deze nacht zou overnachten en daar de bagage gedropt.

Een van de hoogtepunten (zowel letterlijk als figuurlijk) is de hoogste berg van het eiland: mount Misen. Het is mogelijk naar de top te gaan met een kabelbaan, maar ik ging natuurlijk wandelend. Van het stadje op zeeniveau is er keus uit 3 wandelroutes naar de top, welke alledrie ongeveer 1,5 a 2 uur duren voor je op de top bent. Aangezien je vanaf zeeniveau begint en de top op 535 meter daarboven ligt mag je in die 2 uur een aanzienlijk hoogteverschil overwinnen. Ik Had gekozen voor de momijidani-course welke (kwam ik achteraf achter) ook gelijk de zwaarste Is.  Onderweg ga je bijna constant omhooggevallen,  veelal door traptreden. Die zien er op zich allemaal uitstekend uit en liggen ook stevig in de grond (in tegenstelling tot sommige paden in Europa ). Enige minpuntje was dat sommige traptreden best hoog waren, tot pak hem beet mijn knie. En als je er dan een stuk of wat na elkaar hebt ga je dat zeker voelen.

Ik moest lachen…

Ander puntje van aandacht is dat er waarschuwingsborden stonde  over een giftige slangensoort die op de berg voorkwam. Gezien de frequentie van deze botsen had ik het vermoeden dat ze er wel veel zouden zitten, maar daardoor liep ik dus constant naar de grond te turen.

Wandelen

Wandelen

Uiteindelijk kwam ik na een uurtje of 2 boven aan, waar ik even uit heb zitten hijgen en van het uitzicht heb genoten. Dat is namelijk (ondanks het heiige weer) best geslaagd. er zijn trouwens een stuk of 3 ‘Bovens’ op de berg, waarvan er bij de eerste 2 tempels te vinden zijn.

Boven…

Boven…

Uiteindelijk ben ik weer naar beneden gegaan, nu via de daisho-in-course. Deze route voerde onder andere langs een mooi gelegen tempel. Wat onderweg opviel was dat een groot deel van de route zeer recent was gerenoveerd. De ongeveer 10000 traptreden zagen er gloednieuw uit en waren ook een stuk meer gelijk dan de route die ik omhoog had gevolgd.

Wandelen

Wandelen

Mooie tempel

Al met al duurde de weg terug ongeveer een uurtje, waarna ik weer in het stadje was. Al met al een geslaagde tocht, waarna ik na het eten van een groene-thee-softijsje (blegh ) richting het hotel ging.

Download

Na hier ingecheckt te hebben heb ik snel het statief gepakt om te gaan fotograferen bij de beroemde itsukushima-schrijn en -poort. Deze schrijn en poort zijn beroemd omdat ze op/in het water van de Japanse binnenlandse zee gebouwd. Als het nu laag tij wordt dan valt de boel dus droog en is het mogelijk om over de zeebodem naar de poort te lopen.

Eb…

Omdat het nu laag tij was kon ik mooi een aantal goede standpunten kiezen voor het fotograferen. Dit ging dus ook uitstekend, het was alleen jammer dat het weer niet meewerkte en de lucht grijs en grauw was in plaats van de knallende zonsondergang waar ik op hoopte.

Verlicht in de schemering…

Verlicht in de schemering…

Verlicht in de schemering…

Er lopen in het dorp trouwens best veel tamme herten rond, net zoals in Nara. en ze zijn ook,  een stuk brutaler, ik heb ze bij diverse mensen gewoon een stuk papier uit de broekzak zien roven. Aan de ene kant erg grappig om te zien, maar ik vraag me af of het wel gezond is…

Toen het uiteindelijk te donker werd ben ik een restaurant op gaan zoeken om wat te eten. Dit viel nog niet mee omdat echt het merendeel al om 18:00 sluit. Uiteindelijk vond ik er gelukkig een, en heb hier werkelijk overheerlijke gestoomde zeepaling gegeten.

Paling, smullen!

Na het eten ben ik teruggegaan naar het hotel, waar ik nog een traditioneel Japans bad heb genomen. Ik moet bekennen dat dit best relaxed was na de lange wandeling van vanmiddag, en mijn knieën waren er zo te voelen best blij mee.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *