Prachtige boswandeling door het Speulderbos

Speulderbos

Afgelopen weekend vond ik het weer eens tijd om een flinke wandeling te gaan maken, dat was immers alweer een hele tijd geleden. Het zou me niks verbazen dat de laatste keer dat ik echt flink gewandeld had zo tijdens de vakantie in Japan was geweest.

Daarom besloot ik afgelopen zondag richting de Veluwe te rijden, om daar een 15 kilometer lange rondwandeling rond het plaatsje Garderen te maken over de Veluwe. Deze wandeling zou me onder andere langs het Speulderbos voeren, dat bekend staat om zijn bomen met aparte vormen.

Bij vertrek van huis was het min 6, 105 kilometer verderop in Garderen was het -7 maar wel al met een net opgekomen zonnetje. Ik ging dus vol goede moed op stap, en door de combinatie van flink doorstappen, lekker zonnetje en ook af en toe moeten klimmen/dalen had ik van de kou eigenlijk totaal geen last.

Speulderbos

Al met al was het een leuke wandeling door een redelijk rustig bos. Ook heb ik een paar prachtige platen kunnen schieten van lichtstralen door de nevel en zon in het bos.

Speulderbos

Speulderbos

Ik denk dat ik hier zeker nog eens terug ga keren in de herfst! dan moet er schijnbaar een nog gavere sfeer in het bos hangen…

Tot slot voor de liefhebbers nog de gewandelde route, inclusief hoogteprofiel:

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *