Rotterdam – Rijnhavenbrug

Kop van Zuid

De mensen die vaker mijn site of mijn Flickrstream bezoeken weten onderhand wel dat Rotterdam één van mijn favoriete plekken is om te gaan fotograferen. Niet alleen omdat het lekker dichtbij is, maar ook gewoon omdat het superfotogeniek is met zijn skyline, water en architectuur.

Industrie aan de Rijnhaven

Zo ook gisteravond: ik had weer eens zin om naar de stad te gaan voor een shoot, en besloot deze keer richting Katendrecht te gaan. Tussen Katendrecht en de Wilhelminapier is namelijk in 2012 de ‘Rijnhavenbrug’ aangelegd. Dit is een fiets- en voetgangsersbrug die Katendrecht en de Wilhelminapier met elkaar verbindt, waardoor het niet meer nodig is om rond de hele Rijnhaven heen te lopen als je van het ene naar de andere plek wilt.

De brug…

Het voordeel van dit bruggetje is dat het een aantal mooie mogelijkheden geeft om wat platen te zien van de kop van zuid met onder andere hotel New York en de hoogbouwtoren Montevideo.

Al met al ben ik toch meer dan een uur zoet geweest en heb ik de skyline toch wel met flink wat verschillende soorten belichtingen kunnen fotograferen… (gouden uur, blauwe uur, lange sluitertijd, korte sluitertijd, etc). Best een geslaagde trip imo…

Lange sluitertijd

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *