Tulpen op Goeree-Overflakkee…

Tulpenveld Herkingen

Iedereen kent wel de bollenvelden in de buurt van Lisse en Hillegom, in het noorden van Zuid-Holland. Een stuk minder bekend, maar zeker niet minder mooi zijn de bollenvelden op de het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

Op fotosite Flickr had ik via verschillende contacts al gezien dat op Flakkee al volop hele velden met tulpen in bloei stonden. Gezien het mooie weer van gisteren besloot ik daarom richting het plaatsje Herkingen te rijden om daar te proberen wat mooie platen te schieten van de velden met tulpen.

Tulpenveld Herkingen

Een paar jaar terug was ik hier al eens geweest met Martijn, maar dat was meer in de buurt van Dirksland. Nu besloot ik dus  bij Herkingen te blijven, een goede keus bleek al snel want het bollenveld bevatte een paar prachtig gekleurde tulpen: verschillende soorten tinten roze, paars, wit en rood. Het enige wat ontbrak waren de gele tulpen, die stonden helaas nog niet in bloei. En dat vind ik nou juist een van de fotogeniekste…

Tulpenveld Herkingen

Bij aankomst bleek ik niet de enige fotograaf, er liepen er al drie rond. Gelukkig was het veld groot genoeg om elkaar niet in de weg te lopen. Al met al heb ik toch nog flink wat foto’s kunnen schieten in verschillende belichtingsomstandigheden: in het gouden uurtje met mooi warm licht, en ook nadat de zon al onder was met mooie kleuren in de lucht. Eigenlijk het enige minpuntje vond ik dat de lucht strakblauw was zonder enige vorm van bewolking. Dit levert juist de mooiste effecten op met zonsondergang, maar ja je kan niet alles hebben 😉

Tulpenveld Herkingen

Tulpenveld Herkingen

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Pingback:Terugkeer naar de Tulpen op Goeree-Overflakkee – Marcel Tuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *