Korte wandeling Leerdam, Asperen en Acquoy

Acquoy

Afgelopen weekend besloot ik weer eens wandeling te gaan maken. Dit keer door een gebied op de grens van Zuid-Holland en Gelderland: de omgeving van Leerdam en de rivier de Linge. Ik had op internet een (relatief korte) wandeling gevonden van 13,5 kilometer, dus ik verwachtte er niet al te lang over te doen. Deze wandeling werd een ‘groene wissel’ genoemd, waar ik er al meerdere van heb gelopen.

Helaas is het niet de mooiste wandeling die ik ooit gelopen heb. De eerst helft is wat mij betreft prima: je gaat door leerdam vanaf het station waar je gratis kan parkeren (helaas wel delen omleiding in verband met werkzaamheden), je komt langs een oud fort bij Asperen, je loopt op een mooie stadsmuur in Asperen en loopt vervolgens langs een meanderende Linge-rivier richting Acquoy. Vooral dat laatste plaatsje heeft op mij indruk gemaakt, ik vond dit een erg fotogeniek plaatsje en ga hier zeker nog eens terug met zonsop- of ondergang om te fotograferen.

Na Acquoy werd de route helaas een stuk minder. Je loopt best wel een lang stuk langs op een parallelweg van de N327: een best wel drukke 80-kilometerweg. Deze parallelweg duikt vervolgens voor een paar kilometer de polders in tot je in Leerdam bent, maar hier is weinig te zien.

Het ‘groenste’ deel van de route was eigenlijk gelijk nadat je Leerdam uit ging, je liep daar stukjes over grasdijken. Erg leuk lopen tussen al die gele bloemen. Helaas regende het als een tiet 😉

Dijkje buiten Leerdam

Al met al had ik na Acquoy net zo goed de bus terug kunnen pakken richting Leerdam, dat had aardig wat tijd gescheeld. Maar ja, ik wil later dit jaar toch echt een trektocht maken dus tsja dan moet je wel oefenen zeggen ze 😀

Voor de liefhebbers hierbij toch nog de GPS-track:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *