Weer vogelen in de Vogelhut Alblasserwaard

IJsvogel

Afgelopen december was ik met Wim en Martin naar de vogelhut Alblasserwaard geweest, en had toen onder andere prachtige foto’s van een sperwer kunnen maken. Aangezien deze hut best wel beviel, hebben we vrij snel een nieuwe afspraak gemaakt en afgelopen zondag was het zover: we mochten weer een dagje fotograferen in de hut.

De wekker ging reeds voor half 5 in de ochtend, en om klokslag kwart over 5 stond Wim voor de deur om me op te pikken waarna we snel richting Martin reden. Even voor zessen kwamen we aan in Groot-Ammers bij de locatie van de vogelhut, en na ons in de stoelen geplaatst te hebben en de camera’s klaar gezet te hebben kon de pret beginnen. We hadden eigenlijk al vrij snel vogels voor de lens: vooral kauwtjes, gaaien en koolmezen. Zo rond een uur of acht kwam de beheerder van de hut even langs om te voeren; en wij dachten dat dit al gebeurt was!

Kauwtje

Nadat hij eenmaal weg was hebben we eigenlijk een best wel goede dag gehad, met maar liefst 5x een ijsvogel op bezoek die ging proberen te vissen. Helaas kreeg hij tot 2x toe wel een visje te pakken, maar liet deze ook weer vallen. Helaas pindakaas!

IJsvogel

IJsvogel

Nog een hoogtepunt van de dag vond ik het bezoek van een tweetal mandarijneenden. Deze eendensoort is een exoot in Nederland, maar daarom niet minder mooi. Het mannetje leverde een waar kleurenspel af voor de camera, en ik heb daar uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt…

Mandarijneend

Mandarijneend

Al met al was het met vooral de ijsvogel en de mandarijneend best een geslaagde dag; ook omdat we een groot scala aan lichtomstandigheden hadden wat het toch afwisselend maakt zo door de dag heen. De dag duurt uiteindelijk stiekem toch best lang 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *