Terug naar Japan

Silver Ball Planet, Osaka

Zoals jullie misschien nog wel weten ben ik vorig jaar voor een kleine 2,5 week naar Japan geweest. Dit is toen heel erg goed bevallen en Marcha wilde ook graag een keer naar Japan. Zodra de Werelddeal Weken bij KLM weer van start gingen, waren de tickets dan ook al snel geboekt. Met de ervaringen van de vorige keer in de pocket waren ook nu de Japan Rail Passes en hotels al snel gereserveerd en waren de simkaarten voor de telefoons besteld.

Gisteren was het dan eindelijk zover: we vliegen naar Osaka, waar deze rondreis zal beginnen. We zullen drie weken in Japan verblijven en wederom alleen met het openbaar vervoer gaan reizen. Het is de bedoeling dat we de volgende route volgen:


De dag begint redelijk voortvarend, zodat we tegen 11:00 zondagochtend op Schiphol zijn. Inchecken was online al gebeurd, maar de toegevoegde waarde daarvan blijkt nihil omdat de rij voor bagage drop-off gigantisch is.

Na nog even uitgebreid koffie gedronken te hebben met de ouders, gaan we uiteindelijk door de security. In tegenstelling tot de verhalen in de media gaat dit gelukkig erg snel, wat betekent dat we bij de gate nog zeeën van tijd hebben voordat we mogen boarden. Het wachten op vliegvelden lijkt te wennen naar mate je het vaker gedaan hebt, dus het is voor het gevoel alsnog snel genoeg 14:30 en tijd om aan boord van het vliegtuig te gaan. Na het boarden gaat het vliegtuig (met een klein beetje vertraging) op weg.

Tijdens de vlucht vermaken we ons met Netflix, het lezen van tijdschriften en spelletjes. De piloot voert ons met een bocht om Noord Korea naar Osaka. Na 10u30 vliegen komen we om ongeveer 8:00u in de ochtend aan op het vliegveld. Ook deze keer gaan de security en het ophalen van de bagage redelijk vlot. We kunnen daarom al snel door naar het ticketkantoor van Japan Rail, waar we de JPR op kunnen halen. Het saaiste deel van de vakantie is voorbij en nu kan het genieten gaan beginnen!

Ons eerste doel is de trein nemen naar Kyobashi, waar ons eerste hotel te vinden is. De stations in Japan zijn vrij groot en het is dus altijd even zoeken voordat je het juiste perron gevonden hebt. Gelukkig biedt de app Hyperdia die we gebruiken om de treinreizen te plannen (een soort 9292.nl) heel veel uitkomst, daarin staat exact hoe laat en op welk perron je moet zijn. We komen uiteraard veel te vroeg bij het hotel aan, waardoor we nog niet kunnen inchecken. Gelukkig kunnen we de tassen daar wel achterlaten.

Het eerste doel is om ergens wat koffie te halen, want we hebben een cafeïne boost nodig om wakker te blijven. We besluiten naar Dōtonbori te gaan. Dit is een bruisend deel van Osaka met veel restaurantjes, hippe kledingzaken, alternatief geklede personen met de gekste haardrachten en een bruisend uitgaansleven. Dat trekt met name een wat jonger publiek en het is echt heel erg leuk om deze wijk te bezoeken.

We belanden bij een Starbucks, waar we genieten van een Iced Mocha en een kleine versnapering. Tijdens het zoeken naar een goed restaurant voor later op de dag zagen we dat er in hetzelfde gebouw als de Starbucks, een Silver Ball Planet (pinball hal) zat. Die gingen we natuurlijk direct bezoeken! In deze ruimte staan een stuk of 50 flipperkasten. Je vindt er een grote range aan flipperkasten. Van oud tot nieuw, alles is vertegenwoordigd. We maken eerst een rondje door de zaak, om te zien wat het ons allemaal te bieden heeft en komen daar een machine tegen, die ons in 2014 (in de Pinball Hall of Fame in Las Vegas) heel wat plezier opgeleverd heeft en dat deed hij hier ook. Erg leuk!

Een paar uur later begint de vermoeidheid toe te slaan en gaan we, met een tussenstop bij een supermarkt, naar het hotel terug om te douchen en slapen. Ons hotel, Montery La Soeur, is gelegen aan de Neya River. De kamer is niet groot, maar dat is Japan-eigen, maar wel van alle gemakken voorzien en gelukkig heel schoon. Dit is een prettig begin van het verblijf!

Hotel Monetery La Soeur, Osaka

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *