Fujisan en reis naar Sendai

Mount Fuji

Mount Fuji, door Japanners ook wel Fujisan genoemd, is met ruim 3900 meter de hoogste berg van Japan. Door zijn perfecte vulkaanvorm heeft hij een grote aantrekkingskracht op zowel Japanners als buitenlandse toeristen.

Na ons verblijf in Tokyo gaan wij hier naartoe, via een treinreis van iets meer dan 2 uur. Het eerste uur met een Kaiji Limited Express trein van JR-trains en daarna nog een overstap in Otsuki naar een trein van Fujikyu railways. De laatste is een private onderneming en dit betekent helaas ook dat dit deel van de treinreis niet gedekt wordt door onze JR Pass. De reis kost ongeveer 3000 Yen.

Ondanks de overstap gaat de reis vrij vlot. Het laatste deel gaat tussen steile bergen door wat erg mooie uitzichten verzorgt. Langzaam zie je steeds meer van Mount Fuji.

Mount Fuji

Na aankomst in Kawaguchiko, het eindpunt van de trein, gaan we eerst snel ons hotel zoeken om de tassen kwijt te raken. Gelukkig ligt het hotel bijna letterlijk tegenover het station, dus dat is snel gedaan. Wat direct opvalt als je het station uitstapt is dat de stoplichten hier voorzien zijn van hele andere geluiden dan waar we tot nu toe geweest waren. Op de meeste plekken hoor je een soort vogelgeluidjes als als het stoplicht op groen staat, maar hier hoor je tunes uit retro computerspellen. Erg grappig!

Inchecken is ook zo gebeurd en we gaan weer snel naar het station om een buskaart te halen. De omgeving van Kawaguchiko heeft namelijk nogal wat bezienswaardigheden. Deze zijn onderling verbonden door een aantal buslijnen, waarvan je met een dergelijke buskaart vrij gebruik kan maken.

Helaas is het inmiddels al vrij laat geworden, tegen 14:30 en tot onze schrik gaan de laatste bussen alweer tegen 17:30 terug. We kunnen vandaag dus nog maar een ding ondernemen. We besluiten naar de Lava Cave (Fugaku Cave) te gaan.

De Lava Cave is een grot die gevormd is tijdens een van de laatste erupties van Mount Fuji. Deze grot kan je bezoeken voor ongeveer 300 Yen. Na betalen van het kaartje krijg je een veiligheidshelm en loop je op eigen gelegenheid naar de grot via een erg mooi bospad.

Na een minuut of 10 wandelen voel je opeens een koude wind langskomen en dan ben je vlakbij de ingang.

Lava cave ingang

De grot zelf is niet zo heel erg lang, maar wel erg gaaf en avontuurlijk. Er zitten namelijk stukjes tussen die MAXIMAAL 75 centimeter hoog zijn. Ik had hier al moeite om doorheen te komen, dus het is niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Laag bij de grond…

We genieten van wat de grot ons te bieden heeft en daarna gaan we weer met de bus weer terug naar het dorp, omdat we allebei inmiddels erg veel trek gekregen hebben. Hier hebben we wat gegeten bij Tempura Restaurant Ninja met alleen maar gerechtjes in tempura. We namen allebei een tempura maaltijdschotel met garnaal, krab, paling, witvis en groente in tempura. Daarnaast kregen we er nog rijst en misosoep bij. Het is wederom een genot!

Na het eten lopen we nog een rondje om het meer, om het uitzicht op Fujisan te bewonderen maar dit valt helaas een beetje tegen. Doordat het heel erg heiig is, is het uitzicht niet echt spectaculair en halverwege het meer begint het toch aardig fris te worden, doordat er een windje opstak en de zon zijn kracht meer en meer begint te verliezen.

Lake Kawaguchi

Lake Kawaguchi

Na deze rondwandeling halen we, ondanks de kou, nog een ijsje en gaan we naar het hotel voor een welverdiende nachtrust. Morgen gaat de wekker namelijk al vroeg in verband met ontbijt!

31 mei

De volgende ochtend zitten we al om 8 uur in de eetruimte van ons hotel voor het traditionele Japanse ontbijt dat Marchel besteld had. Het is op zich prima, alleen de zalm smaakt heel erg zout en die van Marcha bevat ook nogal wat graten, dus zij is snel klaar. Volgende keer toch maar eten van de supermarkt :p

Na het ontbijt hebben we snel de tassen ingepakt en daarna gaan we uitchecken. Ook hier laten we de bagage weer in de opslag achter, waarna we naar het station gaan om de bus te nemen naar de Ice Cave. Dit is eveneens een grot in de lavebodem van Mount Fuji. Het bijzondere hieraan is dat het er altijd vriest. Er is dan ook ijs te vinden in de grot en dat ziet er erg spectaculair uit! Sla deze grot zeker niet over als je in de buurt bent! Ook hier was het plafond erg laag (91 centimeter volgens de bordjes), dus houd daar wel rekening mee.

Ice cave

Ice cave

Na de ijsgrot nwmen we de eerste bus weer terug naar het station zodat we uiteindelijk om 13:00 de trein pakken om naar Sendai (Tohoku) te reizen. De reis is niet zo heel spectaculair en duurt vooral lang: pas om kwart over 6 checken we in bij het hotel. Je moet onderweg namelijk 3 keer overstappen.

Na ingecheckt te zijn, eten we nog erg lekker in een restaurant in winkelcentrum Loft, vlakbij het hotel. We kiezen allebei voor rundvlees, want dat smaakt als nergens anders in Japan. Marcha met patat en steaksaus en ik met paella en een voor mij niet bekende groente. We laten het ons goed smaken! Ook de toetjes zijn heerlijk.

Na het eten gaan we nog even een rondje door de stad lopen en het valt op dat er in Sendai een flink aantal paella restaurantjes zijn, erg grappig!

Om 21:00 uur gaat zo’n beetje alles sluiten en dus gaan we weer richting het hotel om een tukje te doen.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *