De Oostpoort van Delft

Panorama

De enig overgebleven stadspoort van Delft is de Oostpoort, welke gebouwd is in de 14e eeuw, en waarvan de torens ook nog eens verhoogd werden in de 16e eeuw. Daarnaast waren er ooit nog eens 5 andere poorten in de middeleeuwse stad te vinden, maar deze zijn (helaas) inmiddels allemaal verdwenen.

De stad Delft heeft altijd al mijn aandacht gehad, net zoals zoveel oude steden in binnen- en buitenland. Helaas was het er nog nooit van gekomen om ernaar toe te gaan voor een fotografiesessie; tot gisteravond. Het was al de hele dag redelijk druilerig weer, tot het begin van de avond de lucht begon open te trekken en er zich een mooi spel van open lucht en dreigende onweerswolken ontvouwde. Ik besloot dus snel wat weersites te checken voor de vooruitzichten voor de rest van de avond, en dan specifiek rond zonsondergang.

Voor de regio Albllasserdam/Rotterdam was dit helaas slecht: er werd ruim voor zonsondergang al flink wat regen voorspeld. Wat meer richting de kust en wat verder Noordelijker richting Delft en Den Haag zou het pas wat later gaan regenen. Aangezien ik Den Haag iets te ver vond, besloot ik voor Delft te kiezen, en dan specifiek de Oostpoort.

Na een autoritje van een klein half uurtje en geparkeerd te hebben bij de carpoolplaats naast de Ikea liep ik in krap 10 minuutjes naar de poort toe. Daar aangekomen zag ik al gelijk dat de zonsondergang wel eens veelbelovend kon worden, er braken al mooie stukken goud warm zonlicht tussen de wolken door, dus ik klapte snel het statief uit en ging aan de slag…

Oosterpoort

 

Het werd een druk half uurtje, waarbij ik flink heen en weer liep om verschillende standpunten te proberen voor een mooie plaat. Het scheelt dat het allemaal redelijk goed aanloopbaar is, aangezien je je bij een soort parkje begint waar de groene parkieten je om de oren vliegen. Het enige nadeel is dat het aantal composities op zich uiteindelijk best beperkt is.

Oosterpoort

Toen het uiteindelijk kwart voor tien was, was er even een vlammende gloed te zien in de lucht toen de zon onder ging, waarna het echter snel weer minder werd. Hierna duurde het helaas ook niet lang meer voor het begon te regenen, dus ik besloot weer terug te gaan richting de auto.

Oostpoort

Al met al vond ik het een geslaagde locatie, en ik ga zeker nog eens terug om de poort in het blauwe uurtje te fotograferen. En uiteraard wil ik ook nog eens richting de binnenstad…

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *