Insecten bij Kinderdijk

Paarse bloem

Vorig jaar was me rond deze tijd tijdens het wandelen in de buurt van Kinderdijk opgevallen dat de bloemen in de berm helemaal volzaten met een soort rode kevertjes. Deze vond ik er altijd best grappig uitzien, en ik nam mij voor om eens een keer de camera met de Sigma 105mm macrolens mee te nemen om een poging te wagen deze grappige insecten te fotograferen.

 

Echter, toen ik vorig jaar eindelijk erg had om de camera mee te nemen op een goede dag, bleek dat ze net die dag ervoor de bermen gemaaid hadden met als resultaat dat alle insecten vertrokken waren.

Dit jaar zag ik ze de afgelopen week weer op de bloemen aanwezig, en daarom besloot ik niet al te lang meer te wachten, dus gisteren nam ik de camera mee en ging op zoek naar de beestjes. Eigenlijk al bij het eerste bosje fluitekruid vond ik ze, ze zaten echt met tientallen op de plant. Dit leverde helaas niet zulke hele mooie plaatjes op, dus ik ben snel doorgelopen. Uiteindelijk vond ik een paar bloemen waar de insecten redelijk vrij zaten, dus ik ze solitair kon fotograferen.

Krikkende kevers.

Helaas waaide het nog best flink, waardoor de bloemen flink stonden te wapperen in de wind. Dit maakte het, samen met het uit de hand fotograferen, nog best lastig om scherp te stellen op de insecten. Ik hield uiteindelijk dus niet viel platen over; maar de paar die ik overhield vond ik wel de moeite waard vandaar dat ik ze hier deel.

Kapoentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *