Dagje Bern…

Bern

Vanmorgen was ik vroeg wakker, en aangezien ik van plan was vandaag verder te trekken besloot ik bijtijds uit bed te gaan. Omdat het opnieuw een frisse nacht was geweest was de tent helaas zeiknat van de condens. Voordat ik ging ontbijten dus eerst de tent maar afbreken en te drogen leggen in het zonnetje.

Na ontbeten en uitgecheckt te hebben, bleek de tent ook al een stuk droger. Ik had al gezien dat het op mijn volgende bestemming ook goed weer was dus ik had het vermoeden dat de tent daar dus wel snel verder zou drogen.

Ik had besloten om geen snelwegvignet te kopen, en alles gewoon binnendoor te rijden. De afstanden zijn ook weer niet zo heel erg groot en je ziet ook nog eens wat.

Na een ritje van een kleine 2 uur kwam ik tegen twaalf uur aan in Wabern, waar ik een nachtje op de camping zou staan. Ook hier krijg je weer een gastenkaart waarmee je gratis in het ov mag. En dat kwam goed uit, want er stopt een tram op loopafstand. Helaas gold deze niet voor het hele kanton zoals in neuchatel, maar alleen voor 2 transportzones bij de stad Bern.

Toen ik eindelijk de tent opgezet had heb ik nog even geluncht met donuts en koffie,  waarna ik besloot richting de stad te gaan lopen. Die ligt op een kleine drie kwartier lopen als je de rivier de Aare blijft volgen.

De tent…

De Aare, vlakbij de camping.

De rivier de Aare heeft een prachtige blauwe kleur, en stroomt gigantisch hard. De oude binnenstad is in een bocht van de rivier gebouwd zodat hij makkelijker te verdedigen is.

Bern

Na een kleine drie kwartier langs de rivier gelopen te hebben kom je eerst langs een berenkuil,  waar drie beren gevangen zitten. Zo te zien trokken ze nogal wat bekijks, maar aan mij niet echt besteed. Ik zie liever in het wild. Nou ja ook niet van te dichtbij natuurlijk…

Download

 

Bruintje beer…

Bij de berenput heb je ook gelijk een brug de oude stad in. Je hebt vanaf deze brug gelijk een prachtig uitzicht over de oude stad, en daarom ben ik savonds hier nog eens heen gegaan om zonsondergang te fotograferen.

Bern

Hierna heb ik nog eventjes gewoon door de stad lopen slenteren,  die er best leuk uitziet en ik vond het nog best druk voor een maandagmiddag. Wat me vooral opviel was de grote hoeveelheid dure desingerswinkels… Maar goed daar ben ik snel voorbij gelopen.

Bern

Bern

Toen ik het uiteindelijk zat was ben ik met de tram teruggegaan naar de camping. Bij de eindhalte nog even wat avondeten gehaald bij een supermarkt  (brood met ham, geen zin om te koken).

Na op de camping gegeten  te hebben en wat te hebben zitten lezen ging ik tegen een uurtje of 7 weer richting de stad. Doel was om hier zo zonsondergang te fotograferen,  en dat is goed gelukt naar mijn idee… zie hier de resultaten.

Bern

Bern

Bern

Bern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *