Groene wissel op de Veluwe: Wolfheze

Bos Wolfheze

Aangezien de herfst inmiddels is aangebroken, en de bomen hier in Alblasserdam al flink beginnen te kleuren had ik zin gekregen om weer eens een boswandeling te gaan maken en tegelijkertijd mijn geluk te beproeven om wat mooie herfstkleuren te fotograferen.

Daarom besloot ik vandaag richting het plaatsje Wolfheze te rijden, op de Veluwe vlakbij Arnhem en de Rijn. Ik had op internet een op het oog mooie wandeltocht gevonden van +- 16 kilometer: Groene Wissel 51 – Wolfheze. Deze groene wissels beginnen/eindigen doorgaans in de buurt van een station of bushalte, en lopen over het algemeen door best interessante gebieden. Ik heb er de afgelopen jaren eigenlijk al diversen gelopen. Alleen lang niet altijd via het OV, maar het voordeel van stations is doorgaans wel dat er voldoende parkeergelegenheid aanwezig is. Dit is meestal een stuk beter geregeld dan die parkeerplaatsen midden in het bos waar plaats is voor 3,74 auto’s in de blubber.

Maar goed, terug naar de wandeling. Vandaag ging ik dus richting Wolfheze voor wandelend fotograferen, of fotograferend wandelen, in een herfstbos. Het wandelen lukte prima. De route liep door een paar mooie stukken bos, langs het kasteel Doorwerth en over een mooi heideveld. Althans: het zag er mooi uit met niet bloeiende heide. Volgens mij is het daar schitterend als je er in Augustus komt als de heide in bloei staat.

 

Qua fotograferen viel het toch een beetje tegen. Ik heb nog best wel geslaagde platen kunnen maken, maar het viel best op dat de herfstkleuren hier nog lang niet zo ver waren als in het Westen. Ik had altijd het idee dat het op de Veluwe juist altijd wat vlotter was dan andersom. Maar goed, volgende keer beter.

Uitzicht over de RIjn

Heideveld

Gelukkig heb ik toch nog wel wat mooie platen kunnen maken: je loopt namelijk op sommige stukken vlak buiten Wolfheze over de stuwwal, en dit geeft mooie foto-opportunities. Ook het kasteel van Doorwerth is erg fotogeniek, en hier ga ik zekers te weten eens terug met zonsop- of ondergang. Verder voerde de route over een klinkerpad, de Italiaanse weg genaamd met een paar prachtige bomen aan beide kanten.

Kasteel Doorwerth

Zogenaamde Italiaanse weg

Bos Wolfheze

Al met al was het toch een geslaagde wandeling die me weer wat kilometers in de benen heeft opgeleverd, en dat is hard nodig ook. Volgende week staat er namelijk een stevige wandeltocht op het programma. Houd daarvoor echter de site in de gaten!

Voor de liefhebbers hieronder de gelopen route van vandaag. Parkeren kan zoals gezegd bij het station. Ik dacht in eerste instantie dat er geen parkeerplaats was, maar die bleek ik over het hoofd gezien te hebben omdat er geen parkeerborden stonden en de ingang een heel smal weggetje is. Daarom had ik de auto in een woonwijk aan de overkant van het spoor geparkeerd, sorry bewoners!

 

 

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *