Terugkeer naar de tulpen op Goeree-Overflakkee

Tulpen Dirksland

Vorig jaar rond ongeveer deze tijd in het jaar ging ik richting het plaatsje Herkingen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee om de aldaar in bloei staande tulpenvelden te fotograferen. Hier heb ik toentertijd nog een blogpost aan gewijd.

Gezien het succes van dit tripje vorig jaar en ook gewoon omdat ik het zo mooi vond, besloot ik dit jaar weer naar Goeree-Overflakkee te gaan. Ik had nu wel een ander gebied in gedachten, namelijk in de buurt van Dirksland.

Wederom kreeg ik er geen spijt van: het was een prachtige avond, ook al was de lucht wat heiig, net zoals vorig jaar. Gelukkig klaarde het op nadat de zon onder was. Deze keer stonden gelukkig ook de gele tulpen volop in bloei, in tegenstelling tot vorig jaar. 😉

Tulpenveld Dirksland

Al met al was ik weer blij dat ik weer gegaan was, want ik kwam thuis met een paar prachtige foto’s. Het viel overigens op dat ik in eerste instantie niet de enige fotograaf was, maar zodra de zon achter de horizon verdween was ik nog maar alleen aanwezig. Die andere mensen weten niet wat ze gemist hebben… 🙂

Tulpenvelden Dirksland

De tulpen die je in de periode april/mei op het eiland Goeree-Overflakkee ziet bloeien zijn eigenlijk niet al te interessant voor de telers. Zij zijn vooral geïnteresseerd in de bollen hiervan. Na oogst worden deze bollen naar kassen in West-Friesland overgebracht en opgekweekt. Vlak voor de Kerstperiode belanden ze in de winkels.

Op het gehele eiland staat voor meer dan 400 hectare grond aan tulpen. Dit is niet altijd zo geweest: rond de jaren ’50 van de vorige eeuw is de bloementeelt rond Ouddorp kleinschalig begonnen, waarna men in de jaren ’60 langzaamaan overgestapt is op tulpen.

Om zelf te genieten van deze tulpenvelden hoef je niet heel veel moeite te doen: vanaf de N59 zie je ze al liggen en naarmate je verder het eiland op komt worden het er steeds meer. Alle velden zijn bereikbaar vanaf lokale landbouwweggetjes, maar let wel goed op dat je het overige verkeer niet hindert!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *