Lange wandeling rondom Nideggen in de Eifel

Wandeling 2: Nideggen – Hindenborgtor – Eugenienstein

Na een goede nachtrust, een lekkere kop koffie en een goed ontbijt op de camping in Heimbach staat op mijn tweede dag in de Duitse Eifel een langere en zwaardere wandeling op het programma dan op de eerste dag. De route die ik heb uitgezocht zou beginnen en eindigen in het stadje Nideggen, dat op ongeveer 20 minuutjes rijden van de camping vandaan ligt.

Na de auto geparkeerd te hebben op de gratis parkeerplaats aan de rand van de stad vind ik het begin van de wandelroute vrij snel, ook al klopten de wegwijzers niet meer ten opzicht van mijn wandelgids. Dit probleem zou ik vandaag nog vaker hebben…

Het begin van de route van vandaag was niet zo steil omhoog als van de eerste wandeling, dus ik kon de tocht lekker rustig opbouwen. Ook gelijk in de eerste paar kilometers kwam ik al langs een paar mooie uitizchtspunten zoals bijvoorbeeld de Christinenley en de Eugenienstein.

Uitzicht

Onderweg kwam ik ook een flink aantal grote rotsformaties tegen, die erg de moeite waren. Voorbeelden hiervan zijn de Hindenborgtor en de Hinkelsteine.

Op ongeveer twee-derde van de route kwam ik erachter dat ik de omgeving herkende, en ik bleek hier dus al gelopen te hebben. Doordat deze route een aantal het zelfde pad kruist, had ik op een gegeven moment het verkeerde bordje gevolgd. Gelukkig kon ik het juiste pad alsnog snel terugvinden door terug te gaan en de goede afslag te kiezen. Al met al niet heel erg, maar het was wel vier kilometer om 🙂

Op ongeveer driekwart van de route kreeg ik nog een stevige klim voor de kiezen, die flink steil was en waar ook redelijk geklauterd moest worden. Het landschap werd bijna alpien, maar uiteindelijk stond ik op de top van de Einsiedlerklamm. Mooie uitzichten hier, maar helaas was het best druk en ik besloot dus snel door te lopen.

Alpien

Na deze top afgedaald te zijn werd de wandeling wat minder spectaculair, en liep ik wederom een keer verkeerd. Echter na ruim 22 kilometer kwam ik dan toch eindelijk bij de auto aan, waarna ik een supermarkt opzocht en richting de camping ging.

  • Totaal gewandelde afstand: 22,4 kilometer
  • Totale wandeltijd inclusief pauze: 6:10 uur
  • Meters stijgen: 767 meter
  • Meters dalen: 768 meter
Download
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *