Kaysersberg in de Elzas

Kaysersberg

Kaysersberg is een klein stadje, gelegen in de Franse Elzas-streek tussen enerzijds de Vogezen en anderzijds de Rijn en het Zwarte woud.

Het stadje ligt redelijk strategisch in een klein dal tussen de wijngaarden ingeklemd. Dat het ooit strategisch van belang was is wel te merken aan het feit dat er tevens een mooie burcht boven het dorp uittorent. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht.

Ooit, vroeger, maakte Kaysersberg deel uit van de ‘tienstedenbond‘. Dit was een onderling verbond tussen tien steden in de Elzas om elkaar te helpen met bijvoorbeeld de handel en de strijd.

Kaysersberg

Tijdens mijn eerste week in Frankrijk had ik Kaysersberg uitgekozen als uitvalsbasis om te gaan hiken in de Vogezen. Dit omdat het redelijk gunstig gelegen is in de buurt van allerhande uitvalswegen, er zijn goede voorzieningen als een Camping Municipal en supermarkten, restaurants enzovoorts.

Vanaf de (prima!) camping kan je binnen een kwartiertje naar het centrum van het stadje slenteren. Er loopt een riviertje langs een gecombineerd wandel- en fietspad dat langs de camping loopt. Alsmaar rechtdoor, en je komt vanzelf in de stad uit. De auto kan je dus prima laten staan 😉

In totaal ben ik ’s avonds twee keer wezen fotograferen in de stad. Gelijk op de eerste avond al, en een paar dagen later.

Kaysersberg

Op de foto’s van de eerste avond is duidelijk te zien dat het water uit de rivier erg bruin is: dit komt doordat er eerder die dag een gigantische onweersbui overtrok. Deze leverde nogal wat extra water op, en dat neemt natuurlijk allemaal troep mee.

Één van de pluspunten van dit dorpje vind ik ook dat het een zogenaamd ‘bloemendorpje’ is. Dit houdt in dat er werkelijk gigantisch veel bloemen te zien zijn in allerhande bakken. Dit geeft het stadje een mooie uitstraling, en zeker in combinatie met de toch al kleurrijke architectuur heeft dit wel iets.

Kaysersberg

In de avonden vond ik Kaysersberg eigenlijk best rustig. Echter overdag is dit absoluut niet het geval: het was best druk, met volledig volle terrasjes. Dit geeft het stadje een erg gezellige uitstraling.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *