Vallei van de Hoëgne

Een favoriet onderwerp voor mij om te fotograferen zijn stromende riviertjes en watervallen. De laatste tijd heb ik op mijn Flickr-account en op deze website vooral watervallen uit de Verenigde Staten gepubliceerd, maar gelukkig voor ons Nederlanders hebben we dichterbij huis ook genoeg mogelijkheden voor dit soort fotografie!

Een favoriet voor mij is de ‘Hoëgne-vallei’ in de Belgische Ardennen, vlakbij de stad Spa. Dit mooie gebied is in ongeveer 2,5 uur te rijden te bereiken vanuit de regio Rotterdam.

IMG_2017

 

Het mooiste is het om hier te gaan fotograferen in de herfst, als de bladeren van de bomen wat kleur hebben. Dit kan in combinatie met mist en slecht weer erg mooie resultaten opleveren, zeker als je een polarisatiefilter gebruikt. De kleuren van de bladeren en rotsen worden dan nog intenser omdat de reflecties weggefilterd worden.

IMG_2142

 

Als je ter plaatse komt parkeer je je auto eigenlijk al gelijk aan het riviertje de Hoëgne. Wat ik toen gedaan heb is gewoon het wandelpad dat langs het water loopt de hele tijd volgen. Af en toe ga je met een bruggetje het water over, maar verder blijft het pad vrijwel de hele tijd in de buurt van het water. Dit geeft je meer dan genoeg fotomogelijkheden, neem dus genoeg opslagruimte mee!

IMG_2028

 

Uiteindelijk ben ik bovenlangs weer teruggegaan, waarna ik in totaal ruim 10 kilometer afgelegd heb. Dit lijkt niet zo heel veel, maar door het vele stijgen en dalen langs de route en de vele rotsen, boomstronken, trappetjes, bruggetjes en vlondertjes die je kruist vond ik het al met al toch een flinke wandeling. Zeker omdat ik ook met een flink zware rugzak op mijn rug liep met zware cameraspullen.

Cascades @ Vallée de la Hoëgne

Zie hieronder de afgelegde route.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *