Hellevoetsluis: vestingstad aan het Haringvliet

Hellevoetsluis

Het was alweer een tijdje terug dat ik op pad was geweest om te gaan fotograferen, maar afgelopen vrijdag was het eindelijk weer eens zover. De weersverwachtingen waren goed, en ik besloot daarom richting het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis te rijden, een oude vestingstad aan het Haringvliet.

Het stadje is vooral bekend vanwege zijn rijke marinegeschiedenis, die teruggaat tot de 17e eeuw, waarin hier onder andere een deel van de zilvervloot door Piet Hein aan wal werd gebracht. Ook startte koning Willem III hier zijn tocht naar Engeland om daar de troon te beklimmen.

Tegenwoordig is de oude vesting vooral erg belangrijk als toeristisch trekpleister, door onder andere de zes havens die er aanwezig zijn.

Het is ook deze vesting waar ik dus afgelopen vrijdagavond naartoe ging om de zonsondergang te gaan fotograferen. Ik heb mij vooral gericht op de vuurtoren en de golfbrekers in het Haringvliet, welke beiden prachtige foto-onderwerpen zijn. Deze structuren in combinatie met het warme licht van de ondergaande zon leverden toch nog een aantal platen op waar ik zeer tevreden over was…

Hellevoetsluis

Ondanks dat ik er al 36 jaar kom, kan ik Hellevoetsluis nog steeds aanraden. Zeker in de zomer is het er altijd erg levendig, en je zit hier binnen no-time bij de grote stranden van Zeeland.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *