Reisverslag Maastricht

Maastricht

Na gisteren de hele dag naar Valkenburg te zijn geweest, besloten we om vandaag naar de Limburgse hoofdstad aan de Maas te gaan: Maastricht.

Na ‘s-morgens eerst lekkere broodjes gehaald te hebben bij een bakkertje even buiten de camping gingen we richting het treinstation van Schin op Geul. Hier waren we nog maar net op tijd, want na het opladen van de chipkaarten moesten we bijna nog een sprintje trekken om de trein te halen. Gelukkig haalden we die en een kwartiertje later stonden we op het centrale station van Maastricht. Hier was het wel nog even opletten dat we het juiste uitcheckpaaltje gebruikten, want hier in Limburg heb je te maken met zowel Arriva als de NS op het spoor. En blijkbaar is dat reden genoeg om verschillende paaltjes neer te zetten. Best idioot als je het mij vraagt, hier heeft iemand duidelijk niet over gebruiks-vriendelijke requirements nagedacht…

Na het verlaten van het station besloten we eerst naar de Pietersberg te lopen om hier de grotten te bezoeken, wat uiteindelijk toch nog ruim een half uur duurde voor we er waren. Ze bleken iets verder uit het centrum te liggen dan verwacht, en dan komen we er blijken ze vooral koud, en niet extreem spectaculair te zijn. Eigenlijk zijn het ook geen grotten, maar mijnen. Deze omvatten ooit een netwerk van plusminus 220 kilometer, het Belgisch deel niet meegeteld.

Na de rondleiding door de grot hadden we aardige trek en dorst gekregen, dus we gingen gelijk terug naar het centrum en zochten bij het beroemde Vrijthof een terrasje uit om wat te drinken, de benen en rug rust te geven en om te genieten van een heerlijk stuk kersenvlaai.

Terras!

Centrum, leeg…

Omdat we op dit terras constant in de stinkende sigarettenrook zaten hielden we het hier snel voor gezien en besloten de binnenstad even te gaan verkennen. Dit werd eigenlijk vooral rondslenteren door het hyperdrukke gedeelte van Maastricht waar je kan shoppen. Als je hiervan houdt, je komt je tijd er wel door. Ik vond het helaas voor het mooie te druk en was er al vrij snel klaar mee. In de winkels kon je amper fatsoenlijk je kont keren.

Na nog een aantal omzwervingen langs wat winkels kwamen we uiteindelijk bij een Argentijns restaurant uit aan wederom het Vrijthof. Hier hebben we nog heerlijk zitten eten, waarna we weer de Maas overstaken richting het station.

Hier stond de trein naar Heerlen al klaar, dus we kon gelijk instappen. Bij aankomst bij station Schin op geul bleek dit echter een sneltrein te zijn, die rechtstreeks doorging naar Heerlen. Oeps! Zo moesten we bij aankomst daar nogmaals overstappen op de trein naar Maastricht, nu de stoptrein, waarbij we gelukkig maar voor een enkel ritje hoefden te betalen 😛  En zo kwamen we rond negenen eindelijk weer op de camping aan…

 

Schin op Geul

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *