Reisverslag Taiwan – Tainan

Fort Zeelandia

Nadat ik twee nachten in Kaohsiung was gebleven vond ik het weer tijd om verder te trekken. De stad Tainan was mijn volgende bestemming. Per trein heb je dit stukje in no time afgelegd, de treinreis nam nog geen anderhalf uur in beslag waardoor ik nog voor 13:00 uur in Tainan aankwam.

Omdat ik nog niet in mijn kamer kon in m’n hotel heb ik de bagage daar achtergelaten en ben de omgeving gaan verkennen. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als in japan, daar is het ook zo goed als onmogelijk om eerder dan de voorgeschreven tijd je kamer in te gaan; al is het bij wijze van spreken maar 10 minuten. Gelukkig is het zo goed als nooit een probleem om je bagage achter te laten in de hotels, en gezien de veiligheid in de twee landen vind ik dat ook nooit echt een issue.

De stad is de oudste van Taiwan, en bevat vele tempels en andere culturele attracties. Daarnaast was het ooit ook de hoofdstad van het eiland voordat Taipei dit werd.

Chihkan towers

In de directe omgeving van mijn hotel heb je al ontelbaar veel tempels. Ga je gewoon zomaar wat rondlopen door de stad, dan kom je er vanzelf een flink aantal tegen. Sommigen zijn mooier dan anderen, maar de meesten hebben wel als nadeel dat ze niet echt mooi gesitueerd zijn doordat ze volledig ombouwd zijn door lelijke grijze grauwe hoogbouw. De Chihkan towers vormen hier enigszins een uitzondering op omdat deze ook een soort tuin heeft. Hierom ben ik hier dus ook binnen geweest, en het was een soort van oase in de drukke stad. De Chihkan towers zijn twee mooi gevormde torens die zijn gebouwd op de oude muren van het voormalige VOC-fort Fort Proventia. Ooit kwam de kustlijn tot aan de muren van dit fort. Best moeilijk voor te stellen als je de grote stad eromheen nu in acht neemt…

Chihkan tower

Tainan park

Op de eerste avond in Tainan ben ik ook rond zonsondergang even richting een park gegaan in de buurt van het station. Niet echt superspannend, behalve dan dat er midden in het park een vijver ligt met een paviljoen en een aantal bruggetjes, ik hoopte hier een mooie zonsondergang te kunnen fotograferen. Helaas was er geen bewolking, waardoor het niet de mooiste zonsondergang ooit was. Desalniettemin heb ik toch nog wat mooie platen kunnen schieten. Het viel me tijdens het fotograferen trouwens op hoeveel vleermuizen er rondvliegen, ik denk dat het er honderden waren… dit is best wel gaaf zo midden in een miljoenenstad. Ook zaten er bij de vijver best veel mooie reigersoorten die afkomen op de vis, ik baalde stiekem best wel dat ik de Sigma 150-500 superzoomlens niet bij me had, maar ja dat is niet echt praktisch als je op je gewicht moet letten op reis 😉

Tainan city park

Fort Zeelandia

De volgende dag, na ‘s-nachts voor niks de wekker gezet te hebben om de Formule-1 race in Austin te kijken en daarna veels te vroeg wakker te zijn geworden ben ik na het ontbijt eerst richting de Confucius tempel gegaan. Deze viel echter heel erg tegen omdat hij helemaal in de steigers stond vanwege renovatiewerkzaamheden. Hierna ben ik richting de suburb Anping gegaan, om het oude VOC fort Fort Zeelandia te gaan bezichtigen. Omdat de bus ernaartoe nog wel een kleine drie kwartier duurde voordat hij kwam besloot ik alvast te gaan lopen, en zodoende was ik al een heel eind op weg in de bloedhitte voordat de bus kwam en ik de laatste 2 kilometer kon rijden in plaats van lopen. Hier was ik uiteindelijk wel blij mee, want het was al ruim 30 graden met een gevoelstemperatuur die nog een stuk hoger lag (voor mij in ieder geval).

Na aangekomen te zijn bij het fort heb ik eerst een ijsje slash suikerspin gekocht die bizar groot was om af te koelen. Op het plaatje leek het gewoon een ‘standaard formaat softijsje’, maar hij was dus zo groot als mijn hoofd. Daar koel je inderdaad wel van af, en het levert ook een suikerboost op waar je U tegen zegt. Nadat deze op was ben ik richting de ingang gegaan en heb ik een entreekaartje kocht voor het fort, wat niet heel duur was: slechts 50 TWD.

 

Het terrein voor het fort is niet zo heel groot, maar is wel voorzien van een interessant museum over de tijd dat Taiwan bestuurd werd door de VOC in de 17e eeuw.

Nadat ik klaar was in het fort besloot ik weer terug te gaan naar het centrum om wat verkoeling te zoeken. Het was inmidsels 33 graden en ik begon last te krijgen van de warmte. Daarom heb ik eigenlijk alleen nog maar in een mall en koffietent gehangen… Achteraf gezien waren Kaohsiung en vooral Tainan mijn minste dagen denk ik, vanwege dat het zo bloederig heet was.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *