Reisverslag Taiwan – Wulai

Wulai

Iets ten zuiden van Taipei, zo’n 25km, ligt het plaatsje Wulai midden in de jungle en de bergen. Het is vooral bekend vanwege de hot springs die je er hebt en de vele watervallen in de omgeving.

Op mijn laatste dag van de reis ging ik ook naar Wulai. Eerst met de metro naar het eindpunt Xindian en vanaf daar met bus 849 naar Wulai. Dit kostte bij elkaar nog geen anderhalf uur, en is wat mij betreft prima te doen.

De bushalte was bij aankomst op het station van Xindian niet moeilijk te vinden, want er stond al een hele lange rij. Gelukkig reden de bus letterlijk af en aan, en hoefde ik nog geen 10 minuten te wachten tot ik mee mocht, en zo kwam ik na een kleine 40 minuten met de bus aan in het stadje.

Wulai

Het was inmiddels alweer richting het middaguur, dus tijdens het doorlopen van het toeristische hart van het plaatsje heb ik natuurlijk eerst wat eten gescoord bij een stalletje. Een worst van wild zwijn van de BBQ. Smaakte prima!

Na het centrum doorkruist te hebben ging ik, langs de rivier wandelend, richting de waterval van Wulai. Ik had ook met het minitreintje kunnen gaan, maar het kinderachtigheidsgehalte was nogal hoog 🙂

Een wandeling van ongeveer een kilometer bracht me bij de betreffende waterval, die van een hoogte van 80 meter zo langs de steile ravijnwand naar beneden dondert. Best een indrukwekkend gezicht. Het is vanaf hier ook mogelijk om met een kabelbaan naar boven te gaan, en dan ga je vlak langs de waterval. Dit heb ik ook overgeslagen, want het zag er wat mij betreft iets te roestig en slecht onderhouden uit.

Wulai waterval

Ik vond dat het nog veel te vroeg was om weer terug te gaan, dus nadat ik zag dat er een pad naast de weg en de rivier liep ging ik nog een stukje verder wandelen. Onderweg heb je prachtige uitzichten over de rivier en door de steile kloof. Ook hier waren de hellingen trouwens weer heel erg dicht begroeid met jungle.

Uiteindelijk kwam ik uit bij een voetgangers hangbrug die naar een hiking trail voerde, de Xinxian trail. Dit pad voert naar het gehucht Xinxian en de rand van het Neidong Forest. Ik volgde dit pad tot aan Xinxian, en onderweg nog meer uitzichten over het ravijn en de kloof. Ook kom je langs een aantal watervallen. Weliswaar niet zo groot als de eerste bij Wulai, maar nog steeds leuk om te zien.

Wulai

Uiteindelijk kwam ik aan in Xinxian en het begin van het Neidong forest. Omdat ik inmiddels toch al een kilometertje of 6 in de benen had zitten, draaide ik om en ging weer richting Wulai. Ik wilde namelijk niet TE laat terug zijn, om de bus terug naar Taipei niet te missen.

Download

Na terugkomst in Wulai heb ik nog wat te eten gehaald: ananasijs en een omelet, ik had door dat geloop inmiddels een stevige trek gekregen. Dat is wel het voordeel van Taiwan, je vindt overal te eten 🙂

Uiteindelijk duurde het weer een kleine anderhalf uur voor ik terugwas in centraal Taipei. Het was weer een geslaagde dag in een mooie omgeving!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *