Gent

Een kleine anderhalf jaar geleden, in december 2013, ben ik op een vrije dag in de kerstvakantie een middagje naar de Belgische stad Gent gereden met als doel de oude binnenstad te fotograferen. Door zijn oude architectuur, ligging aan de grachten EN het feit dat de panden ’s avonds verlicht worden maakt deze stad erg fotogeniek. Het kon dus bijna niet uitblijven dat ik met een goedgevulde CF-kaart weer thuiskwam.

Mijn plan de campagne voor deze dag was om in eerste instantie de stad te gaan verkennen. Ik had al gelezen op internet dat de afstanden eigenlijk niet zo heel groot zijn, en dat alles redelijk goed aan te lopen is. Daarom ben ik eerst maar eens een rondje gaan lopen zonder camera, zodat ik goed een indruk kon krijgen van de mooiste locaties waar ik moest zijn.

Na een eerste verkenningsronde heb ik de camera uit de auto gehaald, en ben ongeveer hetzelfde rondje nog een keer gaan lopen. Aangezien het midden in de winter was, was de voorbode van het gouden uurtje al aangebroken, en het licht was al redelijk warm.

IMG_2912

Uiteindelijk ging de zon onder, en moest ik echt snel zijn. Het licht werd warmer, en uiteindelijk deed het blauwe uurtje zijn intrede. Tijdens het blauwe uurtje wilde ik sowieso op de beroemde Graslei staan, dus ik was er op tijd. Ik bleek overigens niet de enige fotograaf te zijn, met zijn vieren stonden we netjes op een rijtje dezelfde foto’s te nemen.

 

IMG_3091 tbv Pandrol CDM Track

 

Al met al een erg geslaagde middag, en ik ging zeker met een flink aantal ‘keepers’ terug naar huis.

 

IMG_3083-bewerkt IMG_3032

IMG_2967 IMG_2929

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *