Foto’s tijdens de Coronacrisis

Lammetjeswiel

Nederland ligt op zijn gat.

Europa ligt op zijn gat.

Zo’n beetje de hele wereld ligt op zijn gat zelfs.

Oorzaak? Het corona-virus dat eind 2019 uitbrak in de Chinese stad Wuhan.

Inmiddels is het eind maart en hebben een heleboel landen binnen en buiten Europa vergaande beperkingen opgelegd aan hun inwoners om de uitbraak van dit virus een beetje gecontroleerd te houden.

Voor mijzelf betekend dit onder andere dat reizen zo goed als onmogelijk is geworden, werken moet vanuit huis (godszijdank kan ik dat!), contact met anderen moet je beperken, en naar buiten gaan mag ook alleen maar met max. 2 personen en dan het liefst ook alleen maar voor noodzakelijke dingen. Dit komt er dus eigenlijk op neer dat ik alleen nog maar het huis uitkom voor wat boodschappen, en elke dag een paar rondjes wandelen door de polder voor de nodige beweging en frisse lucht; waarbij ik uiteraard wel de vereiste 1,5 meter houd van andere mensen. Gelukkig is dat prima te doen hier, als je al mensen tegenkomt dan is de afstand eerder 2,5 meter dan 1,5. Gelukkig maar!

Twee dagen geleden besloot ik tijdens 1 van deze wandelingen eens de camera mee te nemen, omdat mijn wandeling precies tijdens zonsondergang viel EN omdat het voorjaar in volle kracht aan het ontluiken is door het zonnige weer van de afgelopen dagen. Ik had de afgelopen dagen namelijk ook een paar plekken hier in Alblasserdam ontdekt die met zonsondergang best fotogeniek waren. Zie hieronder de resultaten 😉

 

Park Kinderdijk

 

Dit veld met bloeiende narcissen is vlak bij mijn huis te vinden, en was een prachtig onderwerp voor deze foto.

Narcissen

 

Onderstaande foto is gemaakt bij het Rijzenwiel, een ‘wiel’ vlak naast de rivier. Altijd een mooie plek voor zons- -op of zonsondergangfoto’s.

Rijzenwiel

 

Doordat er een stuk minder auto’s op de weg waren, was het ook op de dijk een stuk leuker om foto’s te maken. Zo kon ik onder andere dit gebouw fotograferen met het mooie licht er op:

Rivierdijk

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *