Vakantie: Castell de Castellett

IMG_5343-HDR

De eerste 2 weken van September 2015 stonden in het teken van vakantie in Catalonië, Spanje. Lekker kamperen in een luxe tent op een camping in Vilanova i la Geltru. Glamping schijnt er een ander woord voor te zijn, al vind ik dit stiekem een vies woord wat ik totaal niet met kamperen associeer. Eigenlijk was het überhaupt geen kamperen wat we aan het doen waren, want de luxe lodgetent was van alle gemakken voorzien: Bedden, stroom, keuken + gasfornuis, bbq, douche, toilet, terras, koelkast, etcetera. Het enige wat nog aan een tent deed denken was het feit dat de lodgetent op een camping stond en dat de wanden van (weliswaar dik) tenktdoek waren.

Bij kamperen denk ik aan dit:

Tent camping @ city of rocks state park

Gewoon met een koepeltentje de natuur in, DAT is kamperen. Maar goed, we waren dus op deze camping in Spanje, en we hebben eigenlijk vooral gerelaxed, spelletjes gespeeld (Kolonisten van Catan!), gezwommen, getennist en lekker gegeten en biertjes gedronken. En in die twee weken is de tas met fotogear welgeteld maar 2x uit de kofferbak van de auto gekomen: de eerste keer op wat actiefoto’s te maken van mijn 2 jarige neefje op zijn crossfiets en de tweede keer toen ik eindelijk eens een foto-tripje ging maken. Naar het nabijgelegen Castell de Castellett om precies te zijn. Dit is een echt ieniemienie-plaatsje met een mooi kasteel gelegen aan een stuwmeer dat iets minder mooi is. Dit meer stonk gigantisch vanwege het stilstaande water, en er was gigantisch veel alg aanwezig. Bovendien is het park en het kasteel op de UNESCO werelderfgoedlijst te vinden.

Tijdens de vroege avond dus even naar dit plaatsje gereden om wat te fotograferen, en met de volgende plaatjes terug gekomen:

IMG_5349-HDR IMG_5406-HDR IMG_5392 IMG_5377 IMG_5374 IMG_5364-HDR IMG_5359 IMG_5353

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *