Monschau, Duitsland

Ongeveer een jaar geleden moest ik nog wat uren opmaken van het werk, en ik besloot op een zonnige warme dag in februari naar het Duitse Monschau te gaan, vlak over de Belgische grens bij het nationale park Hoge Venen. Het stadje staat bekend om zijn oude huizen die nog in goede staat zijn, en uiteraard het riviertje de ‘Roer’ dat midden door het oude stadscentrum loopt. Deze combinatie  was eigenlijk perfect voor het maken van wat mooie foto’s die ik hier met jullie wil delen.

Het stadje is het eigenlijk het beste ter voet te verkennen, ik had de auto dus op een grote parkeerplaats vlak buiten de stad gezet. Hier was het wel betaald parkeren, maar ik had mazzel dat net op dat moment een Luxemburgse diplomate (althans, haar dikke Audi had een Luxemburgs CD-kentekenplaat) vertrok en ik haar parkeertje kreeg. Scheelde toch weer een eurootje of drie, want zo veel kostte een parkeerkaartje daar voor de hele dag. Maar goed, een gegeven paard moet je niet in de bek kijken.

Er zijn eigenlijk een aantal noemensswaardige locaties in Monschau:

  • Boven op de berg in het Stadtspark. Hier heb je een prachtig uitzicht bovenop het stadje. Op de weg hiernaartoe kom je ook langs enkele mooie waterstroompjes.
  • Onderaan de berg, ook behorend bij het Stadtspark
  • In het stadje zelf, tussen de oude vakwerkshuisjes en langs de Ruhr…
  • IMG_4534

Al met al was het zeker een geslaagde dag en ik kwam met best veel erg geslaagde foto’s terug. Ik kan je deze plaats dan zeker aanraden om eens langs te gaan met de camera!






Bladwijzer maken Permalink.

2 reacties

  1. Ik vermoede al dat je meer foto’s gemaakt had dan die ene die op flickr te zien is geweest, prachtige serie Marcel, met voor mij de topper die foto die ik ook op flickr gezien heb, de laatste van deze serie, schitterend, maar niets ten nadele van de rest, het zijn allemaal heel mooie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *