Reisverslagen Luxemburg

Luxemburg is het derde land uit de Benelux en ook gelijk de kleinste van de drie met tevens de minste inwoners (eind 2017 net iets minder dan 600.000). Op het gebied van vakantie is het eigenlijk een beetje miskend en het wordt daardoor snel overgeslagen. Veel mensen zien het vooral zien als tussenstop onderweg naar het zonnige zuiden, om even te gaan tanken. Dat is echter geheel onterecht!

Het land is ondanks zijn kleine formaat best veelzijdig. Het heeft: een mooie grote stad (Luxemburg stad) die erg veel te bieden heeft, maar ook mooie oude historische stadjes en een overweldigende natuur.

Ook qua outdooractiviteiten heeft Luxemburg erg veel te bieden. Vooral de Luxemburgse Ardennen en het Mullerthal zijn werkelijk schitterende regio’s om bijvoorbeeld te wandelen of te mountainbiken. De regio’s zijn doorregen met wandelroutes, zowel korte routes van hooguit een uurtje tot meerdaagse trektochten zoals de Lee- of de Mullerthal-trail.

Vanuit Luxemburg ben je binnen de kortste keren in Duitsland, België of Frankrijk. Het is dus een prettige standplaats voor een langer verblijf als je uitstapjes wilt maken naar andere landen.

Twee dagen hiken rondom het meer van de Boven Sure

Circuit du Lac de la Haute Sûre Door de Corona-maatregelen verliep mijn reisjaar 2020 tot nu toe iets anders dan ...
Verder Lezen

Weekendje wandelen van Goebelsmuhle naar Clervaux

Nadat ik in juli 2017 al via de Escapardenne Lee trail van Ettelbrück naar Goebelsmühle ben gewandeld, vond ik het ...
Verder Lezen

Route 1 van de Mullerthal Trail

Zaterdag: Echternach --> Born Omdat ik volgende week ga starten met de West Highland Way in de Schotse Hooglanden, ging ...
Verder Lezen

Tweedaagse trektocht over route 2 van de Mullerthal trail

Na een voorspoedig ritje van ruim drieënhalf uur kwam ik tegen elf uur aan in het stadje Echternach, aan de ...
Verder Lezen

De Lee-trail in Luxemburg, een zware trektocht in de Ardennen…

Zoals jullie misschien nog wel weten heb ik vorig jaar een deel van befaamde Mullertal-trail in Luxemburg gelopen met tentje ...
Verder Lezen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.