Reisverslagen Luxemburg

Luxemburg is het derde land uit de Benelux en ook gelijk de kleinste van de drie met tevens de minste inwoners (eind 2017 net iets minder dan 600.000). Op het gebied van vakantie is het eigenlijk een beetje miskend en het wordt daardoor snel overgeslagen. Veel mensen zien het vooral zien als tussenstop onderweg naar het zonnige zuiden, om even te gaan tanken. Dat is echter geheel onterecht!

Het land is ondanks zijn kleine formaat best veelzijdig. Het heeft: een mooie grote stad (Luxemburg stad) die erg veel te bieden heeft, maar ook mooie oude historische stadjes en een overweldigende natuur.

Ook qua outdooractiviteiten heeft Luxemburg erg veel te bieden. Vooral de Luxemburgse Ardennen en het Mullerthal zijn werkelijk schitterende regio’s om bijvoorbeeld te wandelen of te mountainbiken. De regio’s zijn doorregen met wandelroutes, zowel korte routes van hooguit een uurtje tot meerdaagse trektochten zoals de Lee- of de Mullerthal-trail.

Vanuit Luxemburg ben je binnen de kortste keren in Duitsland, België of Frankrijk. Het is dus een prettige standplaats voor een langer verblijf als je uitstapjes wilt maken naar andere landen.

Eerste 10 dagen naar Istanbul

Hallo lieve kijkbuiskindertjes! Ik ben nu een tiental dagen onderweg op mijn fietstocht naar Istanbul, en zit nu een beetje ...

Reisverslag fietsreis april en mei 2022 – Deel 2

Dag 6: Deidenberg--> Troisvierges (45km) Het was erg koud vannacht, de thermometer op m'n fiets zei 0 graden en mijn ...

Reisverslag van een fietstocht naar Bazel deel 2

Dag 7: Alzingen --> Metz (76km) Na een relaxte rustdag gisteren in Alzingen voelde ik me weer helemaal uitgerust om ...

Reisverslag van een fietstocht naar bazel deel 1

Na de afgebroken fietstocht bijna 3 weken terug wilde ik toch nog een poging wagen om een fietstocht te gaan ...

Reisverslag roadtrip 2021: Luxemburg

Dit is het tweede deel van mijn reisverslag van mijn Europese roadtrip 2021. In het vorige deel was ik nog ...
Aan het laden...

Reacties zijn gesloten.