Eerste 10 dagen naar Istanbul

Hallo lieve kijkbuiskindertjes!

Ik ben nu een tiental dagen onderweg op mijn fietstocht naar Istanbul, en zit nu een beetje de foto’s te editen en dit blog te schrijven in de gemeenschappelijke ruimte op een camping in het Franse Saverne.

Aangezien deze camping best relaxed is, Saverne een leuk dorp is en omdat ik rustig uit wil zoeken hoe mijn tocht er de komende dagen uit gaat zien, heb ik vandaag een rustdag ingelast.

De afgelopen 9 dagen ben ik eigenlijk zo snel mogelijk Nederland uit gefietst maar heb toch nog een puntje Zuid-Limburg meegepakt. Eenmaal in de buurt van Vaals ging ik Duitsland in om door de suburbs van Aken richting de EIfel te gaan, en dan over een fietspad op een voormalig spoor (Vennbahn) richting Monschau te fietsen. Hier kwam ik op een megadrukke camping terecht, waar ze ’s avonds ook een paasvuur gingen stoken. Deze heb ik echter helemaal gemist, want ik sliep voor die tijd allang 😛

De volgende dag ging via 3 zeer vermoeiende beklimmingen over de Eifel heen richting het riviertje de Kyll, dat me via Gerolstein en Bitburg richting de Luxemburgs grens bracht. Vooral Kyllburg was een mooi plaatsje, maar de beklimming na het verlaten van het stadje was niet normaal zo zwaar: 18% stijgingspercentage zag ik op mijn fietscomputertje staan. Dit was uiteindelijk wel voorlopig de laatste zware klim tot op de dag van vandaag, en daar ben ik wel blij om; want de dag erna begon ik last van mijn achillespees te krijgen.

In Luxemburg heb ik maar zeer kort gefietst, ik schat nog geen 30 kilometer; maar ik heb er wel op een mooie camping aan de Sauer gestaan. Hier werd ik ’s morgens weggespoeld, het regende als een malloot. Luxemburg verliet ik bij de monding van de Sauer in de MOezel, welke ik volgde tot ik bij de Saar kwam, bij het stadje Konz. De Saar volgde ik vervolgens tot in Frankrijk, waar mijn route eigenlijk voornamelijk langs het Saarkanaal ging, en de rivier de Saar eigenlijk een Saartje was…

Het Saarkanaal kwam uit in het Marne-Rijnkanaal, wat mij uiteindelijk bij Saverne bracht. De laatste 30 kilometer tot Saverne waren werkelijk geweldig om te fietsen, eerst door glooiende heuvels, en dan door een smal dal langs een uitgefaseerd kanaal door de bergen van de Vogezen.

De afgelopen ruime week was overall best fijn fietsen, al had ik de eerste dagen wat moeite om een ritme te vinden; en de 2 dagen regen langs de Saar in Duitsland waren niet bijster tof. Gelukkig belooft het nu wat warmer te worden, en dit merkte ik gisteren al omdat ik moest gaan smeren 🙂

Zodra ik bij dit stukje op ‘gepubliceerd’ heb gedrukt ga ik maar eens kijken welke kant ik morgen opga. In eerste instantie was het plan om vanaf Straatsburg naar de bron van de Donau in Duitsland door te steken, en die dan een flink eind te volgen. Ik neig er echter nu naar om nog een stuk zuidwaarts te gaan door de Elzas, het fietsen hier in Frankrijk bevalt me namelijk prima!

Ik was trouwens gisteren hier in Frankrijk mij prima als een Fransoos aan het gedragen, ik had een grote baguette in mijn bidonhouder van mijn fiets gestopt. En nee ik heb er geen foto van 🙂

Statistieken dag 1 – 10

  •  Aantal kilometer gefietst: 677
  • Aantal fietsdagen: 9
  • Hoogste punt: 671 meter, Eifel ZO van Monschau
  • Aantal keren grens overgestoken: 8
Bladwijzer maken Permalink.

Eén reactie

  1. De eerste loodjes wegen het zwaarst! Leuk om je route via Maps te kunnen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *