Orantjetipjes zoeken in het Alblasserbos

Oranjetipje

 

Vorig jaar heb ik de macrolens voor het eerst echt goed gebruikt; en ik had me voorgenomen om dit jaar ook weer een paar keer op macro-fotografietocht te gaan. Één van de onderwerpen die ik graag wilde fotograferen dit jaar zijn oranjetipjes, een vlindersoort die onder andere hier in de buurt in het Alblasserbos voorkomt.

Op onder andere waarneming.nl en facebook had ik gezien dat er inmiddels al een paar oranjetipjes uitgevlogen waren, dus ik besloot gisteravond eens naar ze op zoek te gaan. Dit viel eigenlijk nog best tegen, ik heb er wel geteld nul zelf gevonden. Gelukkig heb er wel eentje kunnen fotograferen, omdat ik niet de enige fotograaf was en ik schaamteloos dezelfde vlinder heb gefotografeerd waar zij mee bezig waren. Vlinders blijven namelijk doorgaans gewoon zitten op de plek waar ze zitten zodra de zon onder is.

Oranjetipje

Ik heb hier een paar geslaagde plaatjes aan over gehouden, ook al is het oranje vleugeltopje niet echt duidelijk te zien. Maar ja, het was eigenlijk nog best vroeg in het seizoen, dus ik vond dit al heel wat…

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *