Special: de Lower Antelope Canyon in Arizona, USA

20140807-IMG_3575

Één van de mooiste plekken op aarde die ik gedurende mijn 33 jaren op deze aardbol heb gezien is toch wel de Lower Antelope Canyon in de buurt van het plaatsje Page, Arizona (VS). Deze plek is een erg smalle kloof in de woestijn van Arizona, die door weer en wind is geschapen en gevormd. Dit vormgeven van de canyon is een doorlopend proces, aangezien de locatie in een gebied ligt waar je zogenaamd extreem weer hebt. Is het er warm? Dan is het gelijk bloedverziekend heet. Regent het? Dan doet het ook gelijk dusdanig dat het water soms wel kniehoog staat. Niet zo gek dus dat deze Lower Antelope Canyon evenals zijn broertje Upper Antelope Canyon constant in beweging zijn aangezien ze vooral uit Navajo Sandstone bestaan.

20140807-IMG_3517

 

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan deze slotcanyon. Dit kan helaas niet op eigen gelegenheid aangezien hij eigendom is van de Navajo-indianenstam. Je moet ten allen tijden met een gids op pad om door de canyon te gaan. Er is wel een zogenaamd ‘fotografen-tour’ beschikbaar. Dan betaal je ongeveer 4x de normale prijs, maar dan hoef je niet bij een groep aan te sluiten en heb je geen last van een gids. Je hebt dan in principe alle tijd om lekker te gaan fotograferen in deze kloof. Wij hebben dit niet gedaan, want ik wilde eerst gewoon genieten van dit natuurwonder en had geen zin om in de nauwe ruimte met statief te lopen kloten terwijl er constant groepen toeristen langsliepen.

20140807-IMG_3557

Als je met zo’n groep meegaat is het helaas wat moeilijker met een statief fotograferen, dus dat heb ik maar niet gedaan. Ik heb gewoon de ISO omhoog gegooid en een groot diafragma gebruikt. Al met al kwam ik met af en toe stevig tegen de muur aanleunen alsnog best een eind. Deze kloof is lichter dan de Upper Antelope Canyon, want ik zat overall gemiddeld gezien een stuk lager met de ISO-waarde van de camera.

De Lower Antelope Canyon is te vinden langs snelweg 98, ten oosten van het plaatsje Page. Ik vind het redelijk makkelijk aan te rijden. Reserveren was niet echt nodig, wij hoefden maar een uurtje te wachten. Houd wel rekening met je tijdszone! Je zit namelijk vlakbij de stateline van Arizona en Utah, en die hebben een aparte tijdszone. En om het nog makkelijker te maken hebben de NAvajos ook weer een aparte regeling voor wat betreft de zomertijd. Kortom erg verwarrend, en het is sterk af te raden om te vertrouwen op de tijd op je mobiele telefoon aangezien die zijn tijd meestal doorkrijgt van een zendmast. En die zendmast hoeft niet perse in ‘jou’ tijdszone te staan…

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *