25 en 26 Januari: Orlando

Hallo allemaal!

Gisteren vrijdag 25 januari zijn wij na een goede vlucht aangekomen op het internationale vliegveld van Sanford Orlando. De vlucht was sneller dan verwacht, we waren even na tweeën, waar de verwachting rond 15:15 zou zijn. Gelukkig vinden wij dat totaal niet erg!

De noodzakelijke verplichtingen op het vliegveld verliepen ook vrij vlot; uiteraard bij de immigrations de standaard rij en de standaard vragen van ‘wat kom je doen’, ‘hoe vaak ben je hier al geweest’ en ‘hoeveel geld heb je bij je’. Zowaar had Marcha ook eens een keer geen problemen met het vingerafdrukken afnemen. Blijkbaar nemen ze de moeite niet meer 😉

Het ophalen van de auto (een Mazda 3) ging ook vlot, en al vrij snel zaten we in de auto onderweg naar het hotel.

Aangezien we nog wel een uurtje moesten rijden, hebben we halverwege eerst even een stop gemaakt bij de Subway, om voor het eerst sinds de vorige keer in de VS weer te smullen van een lekkere ‘Footlong Meatball marinara’. Ik moet zeggen dat dat wel goed smaakte! Uiteraard hebben we de broodjes lekker in het zonnetje gegeten.

Na het eten vlug door naar het hotel, waar we even voor zonsondergang aankwamen. Nog even snel naar de supermarkt om ontbijt te halen, en dat resulteerde erin dat onze creditcard blijkbaar geblokkeerd werd. Ze vermoedden dat er gefraudeerd was omdat er in Amerika transacties gedaan werden. Tsja, weten zij veel dat wij daar op vakantie zijn.

Ook vandaag hadden we, net zoals de laatste uurtjes van gisteren, schitterend weer. We besloten naar het Kennedy Space Center te gaan; dat aan de Atlantische kust ligt, op ongeveer een kleine drie kwartier van ons hotel vandaan. De route ernaartoe was best wel een mooie rit; hete ene moment reed je door een tropisch bos en vervolgens over een weg met links en rechts water zover je kijkt. Onderweg kwamen we ook de nodige wilde dieren tegen. We hebben HEEL VEEL gieren gezien, visarenden, witte reigers, wood storks, ibissen, visarenden en uiteraard Alligators. En dat alleen al tijdens een autoritje van pakweg drie kwartier. Dat belooft wat voor de rest van de vakantie.

 

Het Kennedy Space Center was best leuk en interessant om te bezoeken, je kan erg veel info krijgen over de ruimtevaart. Ik vond het echter wel redeijk overpriced met 50 dollar per persoon voor wat je krijgt. Aan de andere kant, je krijgt wel een paar prachtige raketten te zien in het echt. Erg indrukwekkend om te zien!

 

Na het Space Center weer naar het hotel gereden en nog even naar een Premium Outlet Mall geweest, en uiteraard nog even wat kleren en een zonnebril ingeslagen.

Wat de dag morgen brengt zien we morgen wel, in ieder geval nog geen pretparken die bewaren we voor na het weekend.

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *